KuriózumA szakértők szerint ez a legideálisabb életkor a házasságkötéshez!

A szakértők szerint ez a legideálisabb életkor a házasságkötéshez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az átlagember életében a házasság az egyik legsorsfordítóbb esemény, ezért is övezi megannyi kérdés, kétely, izgalom. Mikor érdemes házasodni? Mikor számít valaki túl fiatalnak vagy túl idősnek a házassághoz?

A tudomány szerencsére ennek is utána járt, így nem kell többet aggódnunk, hogy mikor jön már az igazi, vagy hogy nőként lassacskán már kifutunk az anyai szerepvállalás határidejéből.

Íme a tökéletes életkor a házassághoz – legalábbis a tudomány szerint

Matematikusok és tudósok együttes erejével született meg a csupán „37 százalék”-ként emlegetett szabály a tökéletes házasság időzítése kapcsán. Ennek értelmében, az emberek életében a legoptimálisabb év a házassághoz nem más, mint a 26-ik életévük.

Na most már mindenki tisztábban láthat! Többé nem kell emésztenünk magunkat: 26 évesen érdemes megházasodni és kész!

A bűvös 26-os szám a Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions nevű projekt szüleménye, amelyet Brian Christian újságíró és Tom Griffiths tudós közös erővel alkotott meg. Eredményeik alapján az emberek csupán 37%-a fogadja meg 26 évesen élete legnagyobb esküjét – írja a YourTango.com.

A tanulmány készítői szerint ebben az életkorban az emberek már elegendő információval és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy jó döntéseket hozzanak, de nem elegendőt ahhoz, hogy a határozatlanság kibillentse őket a terveik felé vezető útról.

A tanulmány készítői még ennél is tovább mennek és azt állítják, hogy az emberek jellemzőek 18 és 40 év között keresik leginkább a szerelmet, de a legideálisabb kor a frigy megkötésére nem más, mint a 26-ik év, mert ez után az emberek esélyei csökkenni kezdenek a pártalálás terén.

Meglepően nagyon sok szakember egyet értett ezzel az eredménnyel, mondván, hogy valóban a házassághoz a legideálisabb időszak a késői 20-as éveinkben keresendő.

Wyatt Fisher pszichológus szerint életünk ezen szakaszára már stabilabbá válnak a körülményeink, lecsillapodunk, stabil állással rendelkezünk és befejezzük a tanulmányainkat is.

Kesley Torgerson szociális szerint, mindenképp érdemes megvárni életünk 25. évét, hiszen erre az időszakra fejlődik ki teljesen az emberi agy szerkezete ahhoz, hogy komoly döntéseket tudjon meghozni, objektív szempontok alapján is akár.

„Úgy vélem, érdemes megvárni ezt az időpontot, hiszen erre az életkorra már az emberek nagyja szembesül az élet esetleges kihívásaival és képes mérlegelni, hogy ezt az épp aktuális párjával képes-e hosszú távon kezelni vagy sem. Erre az életkorra már rendelkeznünk kell olyan alapvető kapcsolat-kezelési stratégiákkal, amelyek révén sikerre vihetünk egy házasságot” – állítja Kesley.

Ugyanakkor vannak szakemberek, akik még ennél későbbre teszik az ideális időszakot a nők esetében a házasodásra.

„Szakmai tapasztalataim alapján úgy vettem észre, hogy talán a 28-ik életév a legkedvezőbb ahhoz, hogy házasságra adjuk a fejünket. 28 évesen már elegendő önbizalommal és önképpel rendelkezünk ahhoz, hogy helyt tudjunk állni, hiszen eddig már felfedeztük önmagunkat és jó esetben szakmai téren is biztosítva vagyunk. Volt már elegendő időnk arra, hogy kiélvezzük az egyetemista éveket, szerencsét próbáljunk különböző munkahelyeken és kalandozzunk” – vallja Weena Cullins, kapcsolatterapeuta.

A férfiaknál azonban ez a szám 32-re tehető.

„Amennyiben a férfiak képesek várni a 32. életévükig a frigy megkötésével az élet más területein teljesen kiteljesedhetnek. 32 évesen már elegendő időt töltöttek a társadalom színpadján ahhoz, hogy racionális döntéseket hozzanak. Ebben az életszakaszban a férfiak sokkal racionálisabban látják a párválasztás és a gyerekvállalás témakörét” – teszi hozzá Weena.

Szóval, ha még 25 vagy és szingli most következik az igazi kaland, de ne csüggedj, ha nem jön össze a házasság 26 vagy 32 évesen, hiszen mindannyiunk élete más-más ütemben halad előre és hidd el, ez a mérföldkő is pont akkor fog rád találni, amikor arra a leginkább készen állsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek