KuriózumA svájci rugalmasság: kamu rendőrautót bérelhetsz, hogy távol tartsd értékeidtől a tolvajokat...

A svájci rugalmasság: kamu rendőrautót bérelhetsz, hogy távol tartsd értékeidtől a tolvajokat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kinek van szüksége méregdrága riasztóra, amikor a háza előtt egy rendőrautó parkol? Valószínűleg a legtöbb tolvaj rendőrt látva inkább hanyagolná az esti begyűjtést, így az új projekt mindjárt az elején sikeresnek mondható.

Fotó: Auto Blog
Fotó: Auto Blog

Andras Birrer, magyar származású üzletember, azt találta ki, hogy a nyaralásra elutazó polgárok számára kamu rendőrautót kölcsönöz, hogy a betörőket a lakástól távol tartsa. Hyundai i40 típusú autókat festett át megfelelő engedéllyel rendőrautókká, fényekkel együtt.

A közönség először sokkos állapotba került a lehetőségtől, de hamar jelentkeztek az érdeklődők is. Egy év alatt Andras Birrer már egy egész autóparkkal rendelkezik rendőr-replikákból, és heti 270 dollárért lehet bérelni őket.

Mivel a rendőrautó vezetése illegális a kötelékben nem dolgozók, azaz kívülállók számára, Andras és csapata teherautóval szállítja a helyszínre az autókat, és parkolja közvetlenül az ingatlan elé elijesztés képen. Az svájci rendőrség szkeptikusan vélekedik az ötlet hatékonyságát illetően:

“A kérdés az, hogy valóban megállítja a tolvajokat ez a módszer? Ha tolvaj lennék, és 1 hétig látnék egy üres rendőrautót egy ingatlan előtt parkolni, amely sosem gurul odébb, egészen nyugodtan kezdeném a fosztogatást”, mondta Ulf Wigger, egy helyi járőr.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek