Születési évünk utolsó számjegye szent jelentéssel bír. Az ókori kínai naptár segítségével, erre az alábbiakban fényt is deríthetünk.

Eszerint a kalendárium szerint a Földön öt elem található: Víz, Tűz, Fém, Föld és Fa. Mindannyian ezek egyikének vagyunk a szülöttei. Minden elem egyfajta személyiséggel, gondolkodásmóddal, szokás rendszerrel, képességgel és készséggel ruházza fel szülöttét.

Föld elem (8, 9)

Ezen elem szülöttei türelmükről és bizalmukról híresek. Felelősségtudatosak, és figyelmesek a rokonokkal és közeli barátokkal szemben. Megérzéseik és ambíciójuk nagyon fejlett. Kiegyensúlyozottak és mindig képesek megoldani az adott problémát, mindenféle fölösleges erőfeszítés nélkül.

Jó taktikai érzékkel rendelkeznek, fegyelmezettek és minden erejüket bevetik a siker elérése érdekében. Képesek értékelni az anyagiakat és hamar szert tesznek egy kis vagyonra, köszönhetően kiváló üzleti érzéküknek. Szeretik kontroll alatt tartani az ismeretlentől való félelmüket. Negatív jellemvonásai között említjük a gyakori agresszív magatartását és a konokságát.

Tűz elem (6, 7)

Ez az elem a kaland utáni vágyat adja szülöttei számára. Született vezetők, akik szenvedéllyel vetik bele magukat a győzelembe, nem ismerve akadályt a célok elérése érdekében. Derűs emberek, akik soha nincsenek egyedül. Bensőséges kapcsolatot ápolnak a családtagokkal, hamar házasodnak és megbízható barátokkal veszik körül magukat.

Robbanó temperamentumuknak köszönhetően, sok esetben agresszivitást és heves érzelmet mutatnak, mely környezetük nemtetszését váltja ki. Az ambíció sokszor hátrányt jelent számukra. Érzelmeiktől vezérelve gyakran tévednek, melyeket környezetük javít ki a legtöbbször.

Fa elem (4, 5)

Nagyvonalúságukkal és jóságukkal tűnnek ki ezen elem szülöttei. Két lábbal állnak a Földön, nagyon jól gondolkodnak, és rendkívül kreatívak. Nagyon jó barátok, és szeretnek csapatban dolgozni. Gyakran szenvednek munkamániában, és sokszor többet vállalnak, mint amennyit elbírnak. Idővel, megtanultak lazítani, hogy ne váljanak az örökös fáradság rabjaivá. Mindig beérik a becsületes munka nyújtotta anyagi javakkal.

Víz elem (2, 3)

Ezek az emberek rugalmasságuk és érzelmeik révén tűnnek ki. Képesek őszinte szimpátia kifejezésére, és minden helyzetben segítenek embertársaikon. Gazdag képzelőerővel rendelkeznek, és ez határozza meg foglalkozásukat is.

Sok író, filozófus és művész található a víz elem szülöttei között. Könnyen barátkoznak és mások számára is segítséget nyújtanak művészi képességeik kibontakoztatásában. Mindig képesek a legegyszerűbb megoldások felfedezésére. Mindezek mellett szeretik használni befolyásoló képességüket, ezért környezetük jó, ha résen van a kéréseiket illetően.

Fém elem (0, 1)

Erős karakterrel és szabadságvággyal rendelkeznek a fém elem szülöttei. Szilárdan hisznek meggyőződéseikben, és szeretnek segíteni barátaikon. Kommunikációjukat az egyensúly és a kölcsönös tisztelet jellemzi. Önbizalmuk rendkívüli, Nincsen szükségük mások jóváhagyására. Kitartásuk mindig meghozza gyümölcsét és céljaikat általában elérik. Ugyanakkor jellemző rájuk a luxus szeretete és az anyagi függetlenség. E miatt aztán sokszor kerülnek kellemetlen helyzetbe, hiszen magas igényük hamar képes lenullázni bankszámlájukat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.