A Bright Side által idézett adatok szerint, az Egyesült Államokban a nők havonta körülbelül 3,5-szer sírnak, míg a férfiak 1,9-szer.

A mai társadalom azonban a sírást gyakran a gyengeség jeleként látja. De ha néha úgy érezzük, hogy sírnunk kell, ne tartsuk vissza a könnyeinket. Ugyanis a sírás több egészségügyi előnnyel rendelkezik, mint gondolnánk!

De milyen orvosi problémákat segíthet megoldani a sírás?

1. Stressz és feszült állapot

Egy 2014-es tanulmány megállapította, hogy a sírás segít az embereknek megnyugodni egy viszonylag stresszes időszakban. Természetesen az eredménye nem azonnal jelentkezik, így néhány percig eltarthat, amíg a sírást követően a test ellazul. A kutatók szerint a sírás aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert. Aktiválás után a PNS nyugtató hatást fejt ki az agyra.

2. Magas vérnyomás

Ez a betegség számos súlyos egészségügyi problémához vezethet, mint például stroke, szívroham, szívelégtelenség, demencia és akár veseelégtelenség. A jó hír az, hogy több tanulmány szerint, a sírás nemcsak csökkenti és ellenőrzés alatt tartja a vérnyomást, hanem egy intenzívebb sírás, a pulzust is képes stabilizálni.

3. Felhalmozódott toxinok eltávolítása

A könnyek megtisztítják a szemet. Továbbá, amikor sírunk, távoznak azokat a méreganyagok is, amelyek a testben felhalmozódnak a stressz miatt. Ez segít csökkenteni a kortizol szintjét a szervezetben.

4. Változó hangulat

A hangulat változásai különféle okokból történhetnek. Az egyik lehetséges oka, a mangán felhalmozódása a testben. Amikor sírunk, ez a többlet a könnyel együtt távozik a szervezetből.

5. Fájdalomcsillapítás

A fájdalom érzékelésének csökkentése érdekében, a testünk a könnyeket használja fel. A kutatások azt igazolták, hogy amellett, hogy megnyugszunk, a sírás oxitocint és endorfinokat szabadít fel. Ezek azok a vegyi anyagok, melyektől jól érezzük magunkat, és enyhül úgy a fizikai és érzelmi fájdalmunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.