A japánok és a kínaiak is úgy vélik, hogy a shiitake gomba, a gombák királya. És ez nem véletlen! A shiitake gomba jótékony hatását az emberi szervezetre, már nagyon régóta felismerték.

shiitake

Ezen gombafajt úgy a gasztronómiában, mint a gyógyászatban lehet alkalmazni. A shiitake gomba 18 féle aminosavat és többféle B-vitamint, riboflavint, niacint tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, az élettartam meghosszabbításához.

A gombában ezenkívül még D-vitamin, sok rost, kálium, vas, foszfor, kalcium, cink, nátrium és több csodás enzim is van.

1969-ben, Tokióban fedezték fel a shiitake gombában található csodaszert, a lentinán poliszacharidot, amely nagyszerűen erősíti az immunrendszert, és a másik nagyszerű hatása, hogy csökkenti a rákos sejtek növekedését, így a kemoterápiás kezeléssel párhuzamosan igencsak hatásos a daganatos betegségekkel szemben. A lentinán olyan speciális enzim termelését is serkenti, amely a nem egészséges, abnormális sejtek elpusztításáért felelős.

A shittake gombát a keleti gyógyászatban már több száz éve használják. Segítségével elkerülhetőek a végzetes betegségek, mint például a rák, így mai napig is alkalmazzák, mert kitűnően enyhíti a kemoterápiás kezelések mellékhatásait.

A daganatos betegségek kezelés mellett azoknak is érdemes shittake gombát fogyasztani, akik nem szeretnének influenzásak lenni, megelőznék a szívbetegségeket, a magas vérnyomást, az elhízást, a szexuális problémákat, valamint lassítanák a szervezet öregedési folyamatát is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.