HolotropikumA rovar, ami vérszegénységet is okozhat!

A rovar, ami vérszegénységet is okozhat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindnyájan irtózunk még a gondolatától is annak, hogy bogarak lehetnek az ágyunkban, különösen éjszaka, amikor még inkább kiszolgáltatottak vagyunk. És mégis megtörténhet!

A rovar, ami vérszegénységet is okozhat!

A bolháktól kezdve, melyeket négylábú barátainktól „szerezhetünk be”, a legundorítóbb bogarakkal oszthatjuk meg alvóhelyünket.

A csípések és az átvirrasztott éjszakák mellett, melyeket ezek okozhatnak számunkra, az igazi problémák akkor jelentkeznek, amikor az egészségünket is károsan kezdik befolyásolni. Mert bizony, ezek az élősködők akár vérszegénységet is okozhatnak!

Lássuk, melyik az az élősködő, mely vérszegénységet okozhat!

Egy 60 éves férfi orvoshoz került, miután hosszú hónapokon keresztül küzdött alvászavarral és súlyos letargiával. A számos egészségügyi problémája mellett, a múltjában fellelhető volt a depresszió, a diabétesz, az alkohol – és drogfüggőség. Mégis nem ezek okozták számára a nagyfokú vérszegénységet, hanem a lakását elárasztó ágyi poloskák.

A bogarak annyira elszaporodtak, hogy az orvos, a vizsgálat során, szabad szemmel látta őket a beteg bőrfelületén. Habár nem állapítottak meg belső vérzésre utaló tüneteket, az elvégzett laborvizsgálatok mégis nagyfokú vashiányt mutattak ki.

Ezt már olvastad? 5 házi készítésű rovarölő szer, ami elképesztően hatékony a kertben!

Az orvos által felírt étrendkiegészítők és vitaminok sem hozták meg a kívánt hatást, és a férfi komoly kórházi kezelésre szorult.

Hogyan is támadják az emberi szervezetet az ágyi poloskák?

Az ágyi poloskák köztudottan az ember vérével táplálkoznak. A férfi esetében a folyamatos vérveszteséget, melyet a poloskák okoztak számára, nem tudta újra termelni a szervezete. Az ágyi poloskák kimondottan szeretik a túlzsúfolt helyeket, mint amilyenek a szállodai szobák, menhelyek vagy öregotthonok. A napi takarítás és fertőtlenítés elengedhetetlenül szükséges az ilyen helyeken. Bár ritkán, de előfordulhatnak tiszta helyeken is, azért zömében a piszkot kedvelik ezek az élősködők.

Melyek a vérszegénység tünetei?

A vérszegénység az alábbi tünetekkel járhat:

  • fáradtság
  • gyengeség
  • szédülés és fejfájás
  • sápadt bőr
  • szabálytalan szívverés
  • légzési nehézség

Első körben ezek a tünetek észrevétlenek maradhatnak, majd fokozatosan erősödnek és akár kórházi kezelést is igényelhetnek. Miután megszabadultunk az élősködőktől, orvosi tanácsra szedjünk étrend kiegészítőket, és fogyasszunk vitaminokban gazdag élelmiszereket.

Ezt már olvastad? Így szabadulhatsz meg véglegesen a pókoktól! Többé nem fogják rád hozni a frászt a lakásodban!

A nagyon súlyos vérszegénység adott estben kórházi kezelést és vérátömlesztést is igényelhet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek