HolotropikumA repceolaj segít a hasi zsírmennyiség eltüntetésében

A repceolaj segít a hasi zsírmennyiség eltüntetésében

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kutatók megtalálták azt a növényi zsiradékot, amely csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát. Kiderült ugyanis, hogy a repceolaj csökkenti a hasi régióban a zsírmennyiséget, mivel telítetlen zsírokat tartalmaz. Az erről szóló kutatási beszámolót az American Heart Association New Orleans-i konferenciáján tették közzé.

lapos has

A kutatásban 121 olyan alany vett részt, akik a metabolikus szindróma tüneteit – elhízás, magas vérnyomás, magas vércukorszint, kóros vérzsír-összetétel – produkálták.

A kutatásban résztvevők egy négyhetes diétát folytattak, ez alatt naponta 2000 kalóriát és 40 gramm olajkoktélt vittek be a szervezetükbe. A koktél a következő olajokból állt: repceolaj, magas olajsavat tartalmazó repceolaj, pórsáfrány olaj, kukoricaolaj és omega-3 zsírsavval dúsított repceolaj.

Az eredmények azt mutatták, hogy akik repceolajt fogyasztottak, azok esetében a négy hét alatt 1,6 százalékkal gyorsabban csökkent a hasi zsírmennyiség, mint azok esetében, akik nem fogyasztottak repceolajt.

A hasi zsírmennyiség alapos eltüntetéséhez azonban nem elég a fenti módszer. E mellett alapos testmozgás és napi, legalább 6 órányi alvás szükséges a biztos eredményhez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek