KoktélA rákkal küzdő nő nem volt hajlandó megszakítani a terhességét és életet...

A rákkal küzdő nő nem volt hajlandó megszakítani a terhességét és életet adott a kisfiának, mielőtt elhunyt volna

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Jessica Hanna, egy négygyerekes édesanya 41 éves korában hunyt el idén áprilisban, miután már 2020 óta küzdött a rákkal. Miután három évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak nála, nem sokkal azután, hogy teherbe esett negyedik gyerekével, az orvosok tanácsa ellenére nem volt hajlandó megszakítani a terhességet, és életet adott a kisfiának, miközben megpróbálta legyőzni a betegséget. Jessica szilárdan hitt benne, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik.

„Jessica és én is bíztunk abban, hogy bármi is történik, az Úr akarata végül is tökéletes. Földi szemszögből nézve sok dolog történik ebben az életben, aminek nem értjük az értelmét. Az öröklét perspektívájából nézve azonban Isten akarata tökéletes – és nekünk mindig bíznunk kell az Ő akaratában” – nyilatkozta Jessica férje, Lamar Hanna.

„Nehéz ezt magunktól megtenni, ezért kérnünk kell a kegyelmet, hogy elfogadjuk az Ő akaratát, bármennyire is nehéznek tűnik” – tette hozzá.

Jessica és Lamar – Fotó: Lamar Hanna

Jessicánál először 2020-ban diagnosztizáltak mellrákot, alig néhány héttel azután, hogy kiderült, terhes, és negyedik gyerekét várja. A házaspár kanadai otthonából Michiganbe utazott, ahol Jessicát megműtötték, de, bár az orvosok nyomást gyakoroltak rá, hogy szakítsa meg a terhességet, a nő nem volt hajlandó erre.

„Nincsenek kivételek, az élet a fogantatással kezdődik. Nem oldasz meg egy traumát úgy, hogy hozzáadsz egy másodikat. Az abortusz egy újabb trauma, nem pedig gyógyulás” – mondta akkoriban egy interjúban.

A daganatot 2021 januárjában sikeresen eltávolították, de a rák addigra már elterjedt a szervezetében, és 43 nyirokcsomót érintett. Jessica elkezdte a kemoterápiát, és 2021. május 30-án életet adott Thomas nevű kisfiának.

Jessica szorosan magához öleli újszülött kisfiát – Fotó: Lamar Hanna

A szülés utáni vizsgálatok kimutatták, hogy a kezelés hatásos volt, így Jessica eltölthetett néhány nyugodt és boldog hónapot a családjával, de 2022-ben a rák visszatért, és ezúttal a negyedik stádiumban volt. Jessica az Instagramon így fogalmazott a betegségével kapcsolatban: „Isten számára a halál nem a vég, hanem átmenet az örök életbe. Azzal, hogy kivesz bennünket ebből az életből, nem csúfot űz belőlünk, ez egy eszköz arra, hogy hazavigyen bennünket. A csodálatos gyógyulás nem azt jelenti, hogy Isten többre értékeli a földi életünket, mint az örökkévalót, gyakran ajándékként adja ezt nekünk, de elsősorban egy olyan cél érdekében, ami nagyobb, mint amit mi fel tudunk fogni. Ez az ő dicsőségére szolgál itt a Földön, hogy mások is lássák és higgyenek. Hogy az embereket Őhozzá vezessük. De néha a szenvedés (vagy akár a halál) olyan dicsőítés, ami még értékesebb.”

A libanoni származású Jessica és férje mindketten a kanadai Ontarióban születtek és ott is nőttek fel, majd a detroiti Wayne Állami Egyetemen tanultak gyógyszerészetet, és ott ismerkedtek meg. A házaspárnak négy gyereke született – Christopher, Mary, Joseph és Thomas.

Lamar elmondta, milyen szívszorító érzés volt végignézni felesége küzdelmét a betegséggel.

Jessica és Lamar – Fotó: Lamar Hanna

„Bárki, aki volt már abban a helyzetben, hogy ápolnia kellett valakit, át tudja érezni a tehetetlenség érzését, amikor végig kell nézned, hogy valaki, akit szeretsz, szenved. Néha gyomorszorító volt, és természetfeletti kegyelemre volt szükségem ahhoz, hogy folytassam. Különösen nehéz volt végignézni a feleségem szenvedését a kórházban, majd mosolyt csalni az arcomra a gyerekeink kedvéért, amikor hazamentem hozzájuk” – mondta, hozzátéve, hogy az Istenbe vetett hite adott neki erőt ezen a nehéz úton, és még most is erre hagyatkozik.

Lamar arról is beszélt, hogy viselik a gyerekei édesanyjuk elvesztését. „A gyerekeink rendkívül erősek és rugalmasak, nagyon hasonlítanak az édesanyjukra. Thomas még egy kicsit fiatal ahhoz, hogy felfogja a történtek nagy részét, de a nagyobb gyerekek teljesen megértik, hogy az édesanyjuk Jézussal van, és rendszeresen imádkoznak a közbenjárásáért.”

Jessica és Thomas, a kisfiú keresztelőjén – Fotó: Lamar Hanna

A gyászoló férj és apa úgy véli, hogy bár a szenvedés elkerülhetetlen az életben, a kulcs az, hogy nézünk szembe a nehézségekkel és fájdalmakkal.

„A szenvedést arra lehet használni, hogy elszakadjunk ettől a világtól, elszakadjunk az emberi vigasztalástól, mert az Istentől kapott vigasz sokkal nagyobb” – mondta.

Forrás: The Epoch Times

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek