HolotropikumA paleolit diéta 6 leckéje

A paleolit diéta 6 leckéje

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem a paleolit korszakban volt divat a gyűjtögetéssel, vadászással beszerzett ételek fogyasztása.

paleolit-dieta

Viszont manapság divatszerűen terjed a paleolit diéta, ami végül is nem divat, hanem mindenki gondolkodásának szerves része kellene, hogy legyen.

A diéta lényege a mezőgazdaság előtti ételek. Ez az jelenti, hogy nem esznek gabonát, tejterméket, hüvelyeseket, alkoholt vagy cukrot. Ezek helyett állati húsokat, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.

Lássuk, hogyan látják a diéta hívei az egészséges életet.

1. Kerüld el a feldolgozott ételeket

Ezt nem csak a paleolit diéta javasolja, hanem a dietetikusok is, hiszen a túlfinomított ételek nagyon károsak lehetnek.

2. A diétát sporttal társítsd

A diéta csak akkor szolgálja teljes mértékben az emberek egészségét, ha a test rendszeres megmozgatásával társul. Itt azt, kell, hogy mondjuk: nem csak a paleolit diéta esetében hasznos ez a tanács, mivel a rendszeres sport a szervezetet egészségesen és megfelelő formában tartja.

3. Sóegyensúly

A túlfinomított ételek kiiktatásával a szervezetbe bevitt só mennyisége is nagyban csökken, mert a fő sóforrás a feldolgozott ételekből származik. Ennek pedig rengeteg jótékony hatása van a szervezetre nézve.

4. Válassz jó zsírt

A diéta csak növényi zsírokat használ, amik a lehető legegészségesebbek: avokádó olaj, kókuszolaj, olívaolaj.

5. Főzz magadnak

Az egészségtelen étkezések fő forrásai az éttermek és gyorsétkezdék. Ezt el lehet kerülni, ha nekiállunk és főzni kezdünk. Ha nem vagyunk jó szakácsok, akkor kezdjük az egyszerű dolgokkal, nem pedig a legbonyolultabbakkal.

6. Ne számold a kalóriákat

Fölösleges a kalóriákat számolni. A tápanyagot kell figyelni, mert a kalória túlsúly úgyis elhízáshoz vezet. A tápanyagban gazdag étrend pedig egészséges szervezetet. A kettő pedig nem ugyanaz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek