KoktélA nő megkötötte a saját menyasszonyi ruháját kevesebb, mint 300 dollárból 200...

A nő megkötötte a saját menyasszonyi ruháját kevesebb, mint 300 dollárból 200 óra alatt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Veronika Linberg a finnországi Helsinkiben él, 240 ezer követője van a közösségi médiában, és egy könyve is megjelent a kötéssel kapcsolatban.

A menyasszonyi ruha kiválasztása nem könnyű feladat, és sok stresszel járhat, Linberg azonban nagyszerű ötlettel állt elő, és eldöntötte, hogy megköti a saját menyasszonyi ruháját. Ez a küldetés egyszerre bizonyult egyszerűnek és elképesztően nehéznek, és a nő minden egyes lépést dokumentált egy YouYube videóban, kihasználva az alkalmat, hogy megdöntse a kötéssel kapcsolatos tévhiteket.

„Június végén a párommal úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk, és azonnal arra gondoltam, hogy nagyon jó ötlet lenne megkötni a saját ruhámat, és dokumentálni a tapasztalataimat egy YouTube videóban, annak ellenére, hogy csak 6 hetem volt a szeptemberi esküvőnk időpontjáig, szóval tudtam, hogy stresszes megpróbáltatás lesz” – mesélte Linberg a projekt kezdeteiről.

Fotó: kutovakika/Instagram

Úgy érezte, ez lehet az ő igazi mesterműve, és rendkívül lelkesen látott munkához. „Úgy éreztem, ez lehet a valaha volt legfantasztikusabb YouYube videó, ezért rendeltem 30 gombolyag selyemfonalat nagyjából 290 dollárért, és munkához láttam” – mesélte.

Hamarosan azonban be kellett látnia, hogy a munka sokkal nehezebbnek bizonyul azoknál az egyszerűbb projekteknél, amikkel addig próbálkozott.

„Annak ellenére, hogy kötéssel kapcsolatos videókat készítek, még soha nem kötöttem ruhát azelőtt. Valójában eléggé tétováztam a koncepciót illetően, mert attól tartottam, hogy úgy néz ki majd, mint egy pizsama, és nem lesz semmi formája” – vallotta be.

Fotó: kutovakika/Instagram

Volt azonban néhány ötlete, és az interneten is talált érdekes kötésmintákat. „Sok kötött ruha, amit láttam, kicsit nagymamásnak nézett ki, de én valami kifinomultabbat akartam.”- magyarázta. Megpróbált megalkotni egy olyan ruhát, amit Christian Dior és Chanel ruhák alapján álmodott meg.

Közel 200 órát, vagyis körülbelül 8 napot dolgozott a ruhán, és bár útközben számos akadályba ütközött, végül sikerült elkészülnie az esküvő napjára.

„Az első két hétben befejeztem a felsőrészt, de amikor felpróbáltam, rájöttem, hogy túl nagy rám. Végül vissza kellett bontanom, és elölről kellett kezdenem” – mondta. Később az ujjakkal is meggyűlt a baja, mivel a ruha folyton lecsúszott a melléről, és eltartott egy ideig, amíg sikerült kijavítania.

Fotó: kutovakika/Instagram

A videóból azonban semmit sem hagyott ki, a sikereket és kudarcokat egyaránt bemutatta. „Gondoskodtam róla, hogy minden hibámat lefilmezzem, hogy őszinte legyek a nézőimmel, ne csak a tökéletes pillanatokat mutassam meg nekik” – mondta.

Mindössze napokkal az esküvő előtt készült el, de végül tökéletesen elégedett volt az eredménnyel, és a különleges ruha hatalmas sikert aratott. „Amikor felvettem a szertartásra, nagyon megkönnyebbültem, és nem is lehettem volna elégedettebb a kész termékkel.”

Fotó: kutovakika/Instagram

A ruha megkötéséről készült videó 46 perces, és a szerkesztés 4 napot vett igénybe, de Linberg minden egyes pillanatát élvezte, mert újra átélhette az alkotás élményét, ahogy az esküvője napját is.

„A kötött ruha igazán divatos lehet, és remélem, hogy a történetem is ezt bizonyítja” – üzente Linberg mindazoknak, akik megnézték a videóját a közösségi oldalon.

Nektek hogy tetszik a ruha?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek