KuriózumA nő, aki 7453-ban született és 70 évesen egyedül él a szibériai...

A nő, aki 7453-ban született és 70 évesen egyedül él a szibériai vadonban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Russia Today tévécsatorna dokumentumfilmet forgatott egy olyan idős asszonyról, aki még 70 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot a szibériai erdőrengetegben. Családtagjain kívül más emberrel életében nem találkozott.

61572883

Időközben mindenki meghalt körülötte, ő maradt egyedül él a vadonban, most segítségre szorul, olyan valakit keres, aki hajlandó lenne odaköltözni hozzá, hogy neki segítsen a ház körüli teendőkben. Az Agafia névre hallgató asszony viszont semmi áron nem szeretné elhagyni a fenyőrengeteget, kérdés, így vajon akad-e egy bátor jelentkező, aki vállalná ezt a természetközeli életformát, eddig egyelőre azonban senki sem került.

A tajgán élő Lykov családot egy helikopterpilóta fedezte fel véletlenül, aki alig akart hinni a szemének, mikor a magasból megpillantotta az összeeszkábált házat. Mindez 1978-ban történt, a család már negyven éve teljes elszigeteltségben élt, a legközelebbi lakott terület 250 kilométerre volt.

A család több tagja egy fundamentalista ortodox szektához tartozott, őket még Nagy Péter uralkodása idején, a 18. században is üldöztek, mikor a bolsevikok hatalomra jutottak, sokan a vadonba menekültek, Sztálin diktatúrája alatt a helyzet még rosszabbra fordult, ekkor lelőtték a családfő bátyját, így a család úgy döntött, hogy maguk mögött hagyják a civilizációt.

61572884

Az erdőben annyira elszigetelten éltek, hogy azt sem tudták, hogy időközben a második világháború is kirobbant és a németek vereségével végződött. Nagy volt a riadalom, amikor megpillantották fejük felett a helikoptert, ekkor még élt Karp, az apa, felesége 1961-ben egy nagyon hideg télen éhen halt.

A család megtanult mindent, ami a túléléshez szükséges volt. A felfedezésük után egy geológusokból álló csapat felkereste őket, a kommunikáció nehéz volt, hiszen az évek alatt a családtagok egy sajátos orosz nyelvet kezdtek beszélni egymás között. Időközben Agafia apja és testvérei is meghaltak, így egyedül az asszony maradt szibériai rengetegben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek