KoktélA nő 58 évesen adott életet kisfiának – sokak szerint túl öreg...

A nő 58 évesen adott életet kisfiának – sokak szerint túl öreg ahhoz, hogy anya legyen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A skóciai származású Carolyne Ness mindig is szeretett volna édesanya lenni, és azt hitte, hogy ez az álma a húszas, de legkésőbb a harmincas éveiben valóra válik. Soha nem gondolta volna, hogy már az ötvenes éveiben jár majd, amikor végre gyereke születik, de az élete végül teljesen másképp alakult, mint ahogy tervezte.

Carolyne csaknem 3 évtizeden át küzdött termékenységi problémákkal, és 40 éves korában az orvosok végül közölték vele, hogy nem tudnak magyarázattal szolgálni a meddősége okára. A nőt teljesen összetörte a hír, és az ausztráliai Sydney-be költözött, abban a reményben, hogy ott új fejezetet kezdhet az életében. De hiába szerzett új barátokat, és tapasztalatokat, semmi sem kárpótolhatta.

Carolyne mérlegelni kezdte a lehetőségeit. Először az örökbefogadásra gondolt, de erről végül lemondott, amikor megtudta, hogy a várakozás akár évekig is eltarthat, különösen, ha kisebb gyereket szeretne örökbe fogadni. Ekkor elkezdett más lehetőségek után kutatni.

Fotó: Carolyne Ness/Facebook

Soha nem hitte volna, hogy eljut erre a pontra, mindig úgy képzelte, hogy még fiatalon megtalálja a megfelelő férfit, akivel aztán családot alapíthat. Ehhez képest csak 30 évesen ismerkedett meg a férjével, de miután a házasságuk nem úgy alakult, ahogy szerették volna, hamarosan el is váltak. Bár ezután is randevúzott, nem talált olyan férfit, akivel családot alapíthatott volna.

Végül már az ötvenes éveiben járt, de még mindig nem sikerült megvalósítania az álmát, és kezdett egyre inkább kétségbeesni. Úgy döntött, ad egy esélyt a termékenységi kezeléseknek, de sem Ausztráliában, sem Nagy Britanniában próbálkozhatott ezzel, mivel már elmúlt 52 éves, ami a klimax átlagéletkora.

Amikor azonban már úgy érezte, minden remény elveszett, egy barátja javaslatára Új-Delhibe utazott orvosi segítségért. Carolyne az embrió örökbefogadás mellett döntött, és körülbelül 4500 fontot fizetett az IVF eljárásért. A biológiai anya egy 21 éves indiai nő, az apa pedig egy amerikai férfi volt. Ekkor már majdnem 58 éves volt, és nem akart hamis reményeket táplálni, ezért igyekezett inkább vakációként gondolni az indiai útra, és felfedezte Agra valamint Dzsaipur városait is.

Fotó: Carolyne Ness/Facebook

Miután visszatért Ausztráliába, több otthoni terhességi teszt és vérvizsgálat után végre beigazolódott, hogy terhes. 2017 novemberében, a terhesség 37. hetében császármetszéssel megszületett a kisfia, Javed.

Carolyne kimondhatatlanul boldog volt, de sajnos nem mindenki osztozott az örömében. Sokan kritizálták a döntését, köztük több barátnője is, akik azt mondták, túlságosan kimerült lesz majd, és hiányozni fog neki korábbi szabadsága.

„De a barátaim már mind anyák voltak. Fogalmuk sem volt arról, mennyire szeretném feladni a szabadságomat, hogy úgy szerethessek egy gyereket, ahogyan ők is” – mondta az újdonsült édesanya.

Fotó: Carolyne Ness/Facebook

Természetesen ő is tisztában volt a kihívásokkal és nehézségekkel, és nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést. „Soha nem akartam egyedülálló anya lenni, ez volt a legrosszabb rémálmom” – mondta.

Ennek ellenére egyetlen pillanatra sem bánta meg a döntését, és 2018-ban a This Morning műsorában így fogalmazott ezzel kapcsolatban: „Annak ellenére, hogy idősebb anya vagyok, nagyon jól megbirkózom a feladattal. Nagyon szeretem Javedet, és nagyon akartam őt.”

Carolyne most 64 éves, Javed pedig 5, és nagyszerűen boldogulnak. Annak ellenére, hogy az anyukája annyi idős, mint a barátai nagymamái, a nő szerint Javed soha észre sem vette ezt a részletet. Azt azonban nagyon szeretné, ha neki is lenne egy apukája, és ezt gyakran mondogatja is.

Fotó: Carolyne Ness/Facebook

Carolyne jelenleg tökéletesen egészséges, és mivel az édesapja, aki már a 90-es éveiben jár, mindig jól tartja magát, és az édesanyja is a 80-as éveiben hunyt el, nem sokkal Javed születése előtt, biztos benne, hogy még jó pár éve van hátra. Ha azonban bármi történne vele, 5 évvel fiatalabb húga, illetve 10 évvel fiatalabb barátnője is felajánlották, hogy magukhoz vennék a kisfiát.

Amikor a nő története az interneten is elterjedt, a hozzászólók véleménye eléggé megoszlott a kérdésben. Sokan önzőnek nevezték és elítélték a döntését, mások azonban támogató üzeneteket írtak.

Fotó: Carolyne Ness/Facebook

„Nagyon önző, 70 éves lesz, amikor az a szegény gyerek még csak 12. Nincs tekintettel a gyerekre, csak önmagára gondolt, és arra, hogy ő mit szeretne” – írta egy felhasználó.

„Annyira szomorú, hogy az emberek manapság olyan tárgyaknak tekintik a gyerekeket, amelyeket fel kell venniük a kötelező dolgok listájára. Egy egyedülálló anya 60 évesen… hol lesz 20 év múlva? Színtiszta önző cselekedet” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

„26 évesen veszítettem el az apámat, évekbe telt, míg túltettem magamat rajta. Igazából nem is tettem túl rajta magamat, csak megtanultam együtt élni ezzel a ténnyel. Az ő fia is körülbelül ennyi idős lesz, amikor meghal. Apám még csak 43 éves volt. Ő 84 körül lesz, amikor a gyerek 26…nagyon önző” – írta egy harmadik kritikus.

Fotó: Carolyne Ness/Facebook

Mások azonban pozitívabbak voltak: „Fantasztikusan néz ki, és egészségesnek tűnik 64 évesen. Remélem hosszú élete lesz, hogy gondoskodni tudjon a fiáról. Sok szerencsét!” – állt egy támogató hozzászólásban.

„Jó szülőnek lenni elkötelezettség és szándék kérdése. Semmi köze az életkorhoz” – tette hozzá egy másik válaszadó is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek