A gyerekek délutáni lefektetése és altatása a szülőség talán egyik legnagyobb kihívásai közé tartozik. Az éhség, a játék, az izgalom… mind-mind a délutáni szunyókálás ellenségei. És úgy tűnik, nincs ez másképp a kutyavilágban sem.

kutya-video

Láthattunk már kiskutyákat, akik nagy erőkkel próbálnak ellenállni az Álomtündérnek, de szemhéjukat mégis, mintha vasmacskák nyomnák lefele – nem így az alábbi videóban, ahol ennek a németjuhász kölyöknek túlcsorduló energiája cseppet sem teszi vonzóvá a vackát egy kis délutáni sziesztázásra.

Kali inkább játékaival van elfoglalva, míg anyja jobb szeretne aludni egy jót. Mikor észreveszi, hogy porontya óvatosan elódalog a vacoktól, nyomban utána ered, kapitányosan visszatessékeli őt és ellentmondást nem tűrve, szó szerint „letappancsolja” az ágyába.

A jelenetet a kutyában rejlő emberi viselkedésmód teszi olyan bájossá, az a fajta ösztönös magatartás és anyai törődés, ami emberi szemmel nézve elbűvöl és igen, gondolkodóba ejt minket…

https://www.youtube.com/watch?v=upo1NXApnjc

Egyed Zsuzsanna

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.