BlogA nagyszívű öreg. A történet, ami radikálisan megváltoztatja az ÉLETED!

A nagyszívű öreg. A történet, ami radikálisan megváltoztatja az ÉLETED!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gazda, aki szomszédjaival is megosztja a legjobb minőségű vetőmagját! Egy megható lecke az életről, amiből mindenki csak tanulhat.

idos-bacsi

A történet egy idős gazdáról szól, aki kukoricatermesztéssel foglalkozott, mégpedig minőségi kultúra előállításával. Minden évben el is nyerte az első díjat a faluban a legjobb kukoricájával. Egy nap egy újságíró látogatását fogadta, aki egy interjút szeretett volna készíteni vele.

A fiatal újságíró rájött, hogy az idős mezőgazdász a jó minőségű kukoricaszemeiből a szomszédainak is szokott adni, hogy azok is ültessenek belőle.

„Miért ad a falusfeleinek az ön magas minőségű szemeiből, tudván azt, hogy ők is jelentkezni fognak a versenyre? Gyakorlatilag a vetélytársai lesznek. Miért segít?” – kérdezte a firkász.

„Miért segítek? Miért adok a magokból? Nem tudja azt, hogy a szél egyik ültetvényről a másikra viszi a kukoricavirág pollenjét, beporozva a növényt? Ahhoz, hogy jó minőségű kukoricát termelhessek, a szomszédaimnak is adnom kell belőle, csak így őrizhetem meg a magas minőséget, és nem mellesleg nekik is jó, ha kiváló terményt tudnak betakarítani.” – válaszolta a gazda.

És ez így van ez az életben is. Az, aki békességben, jólétben szeretne élni, segítenie kell másoknak is, akik nehezebb életkörülmények között élnek. Az a legjobb, ha ez a segítség szívből jön. Az igazság az, hogy egy emberként senki sem lehet annyira sikeres és boldog, mintha azt egy közösség tagjaként tapasztalná meg.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek