HolotropikumA menopauza 5 árulkodó tünete - Ezt kell tudnod, mielőtt belépnél a...

A menopauza 5 árulkodó tünete – Ezt kell tudnod, mielőtt belépnél a változó korba!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A menopauza egy természetes fiziológiai folyamat, amely előbb vagy utóbb minden nő életében bekövetkezik. A híresztelésekkel ellentétben nem érdemes rettegni tőle, inkább ismerkedj meg jobban a testedben zajló folyamatokkal, és fogadd el őket.

Az alábbi 5 tünet arra utal, hogy lassan be fogsz lépni a menopauza korszakába.

1. Hangulatingadozás

A legtöbb menopauza előtt álló nő igen erős hangulatingadozásra panaszkodik. Ez a folyamat természetes velejárója a változó kornak, el kell fogadni. Ha másképp nem megy, és valakinek teljes mértékben felborítják a napjait a hangulatingadozások, akkor érdemes természetes gyógymódokat segítségül hívni.

2. Hőhullámok

A mellkas és a nyak területén jelentkező igen erős, és kiszámíthatatlan hőhullámokra panaszkodnak a menopauzás nők. Sokan egy nap folyamán többször ájulás közeli állapotot, és erős izzadást élnek át, ami mindenképp megnehezíti az életüket. A hirtelen felforrósodást, izzadást egy erős lehűlés és hidegrázás szerű állapot követi.

Ezt már olvastad? Menopauza diéta: 5 tény, amit minden nőnek tudnia kell a menopauzáról!

3. Depresszió

Brit tudósok szerint a depresszió és a menopauza igen szoros kapcsolatban áll egymással. A menopauzás nők sokkal ingerlékenyebbé válnak, erős hangulati ingadozással, és depressziós tünetekkel kell megküzdjenek. Ebben az esetben, a depressziós tünetek csökkentése érdekében érdemes felkeresni egy szakembert.

4. Memóriaproblémák

Koncentrációs problémák alakulhatnak ki a menopauza ideje alatt. A chicagói Norwest Egyetem munkatársai által végzett kutatás alapján kimutatták, hogy a 44-62 év közötti menopauzás nők nagyrésze küzd koncentráció- és memóriazavarral.

5. Fejfájás

Általában a nőkre sokkal inkább jellemző a fejfájás, mint a férfiakra. A hormonális egyensúly felbomlása következtében a menopauzás nők közel 75%-a küzd olyan erős fejfájással, hogy akár kórházi kezelésre is szorulhat.

Ezt már olvastad? Álmatlanság, fejfájás és alacsony energiaszint – ezeknek a vitaminoknak a hiányát jelzik!

Ezeken a tüneteken kívül a menopauza idején jelentkezhetnek még érrendszeri problémák, erős stressz, szorongás, csökkent libidó, alvászavar, krónikus álmatlanság alakulhat ki.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek