LélektárA megbocsájtás a lélek öngyógyító folyamata. Így aktiváld! - Tizenhetedik adventi lelkigyakorlat

A megbocsájtás a lélek öngyógyító folyamata. Így aktiváld! – Tizenhetedik adventi lelkigyakorlat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kedves olvasó, most már készen állsz hogy belső békéd és boldogságod érdekében megtedd a lelki fejlődésed egy következő lépését?

megbocsajtas

Ha igen, akkor a mai gyakorlat óriási lehetőség arra, hogy megszabadulj a múltbeli sérülésedtől és felszabadítva lelked megtapasztald a boldogságot.

A megbocsájtás egy tudatos döntés és egy mély lelki folyamat, amely a tudatos és az érzelmileg érett személyiségek egyik lelki öngyógyító folyamata.

A múlt sebei mindaddig fájdalmasak és érzékenyek, ameddig újból és újból felszakítjuk azokat, és nem hagyjuk hogy meggyógyuljanak.

A múlt begyógyult lelki sebei nem azt jelentik, hogy elfog tűnni mindaz, ami megtörténet, hanem úgy minősül át, hogy többé nem okoz fájdalmat és nem bénít, nem betegít meg. Olyanná válik inkább mintegy összefort heg, amely ottmarad mint a lélek tapasztalata, de ha megérintjük már nem fáj.

Figyeld csak meg önmagad. Gondolj egy múltbeli eseményre, negatív tapasztalatra, vagy egy személyre. Vagy nézd meg egy olyan személy fényképét vagy közösségi oldalát akivel nézeteltérésed volt.

Netalán tán megtörténhet hogy összefutsz vele az utcán…akkor is figyeld önmagad!

  • Mit érzel? Beindul benned lavinaszerűen a harag, düh, sértődöttség?
  • Elkkezd gyorsabban dobogni a szived, vagy kipirul az arcod?
  • Netán gombóc lesz a torkadban vagy össseszorul a gyomrod?

Ezek az érzelmi vagy testi folyamatok azt jelzik, hogy még nem történt meg a megbocsájtás teljes folyamata. Azt jelenti hogy még nem engedted el teljes mértékben a multat. A múlt nem képes görcsösen kapaszkodni hozzánk, csak mi kapaszkodunk hozzá. A múltat nem lehet elengedni csak félig, vagy kilencvenkilenc százalékban. Vegyél a kezedbe egy tárgyat…el tudod engedni félig?. Csak egészen. De akkor ha meg elengedted akkor már megszabadultál tőle.

A megbocsájtás is egy ilyen felszabadító érzés és ha sikerül megtenni akkor a test elme és lélek gyógyulása hamarosan bekövetkezik.

Jogosan kérdezheted hogy mi az amit a gyakorlatban tenni kell.

Íme egy pár olyan technika ami sok embernek segített

Csendesedj el, vegyél papírt és ceruzát és írj levelet annak a személynek, aki iránt még negatív érzéseid vannak. Ird le mindazt amit talán soha nem lenne bátorságod, erőd vagy alkalmad elmondani. Ez a személy lehetsz te önmagad is vagy olyan személy is aki nem hajlandó megbocsájtani vagy már elment.

Ha készen állsz kérj bocsánatot mindazért, amit akarva vagy akaratlanul, szóval gondolattal vagy cselekedettel tettél és kérd meg hogy bocsásson meg neked. Te is ajánld fel a te megbocsájtásod.

Gyújts meg egy gyertyát, mond el kedvenc imádat és kérd a szellemi vezetőidet, hogy segítsenek ebben a lelki folyamatban. Hangosan ismételd el háromszor. Kérlek bocsáss meg és én is megbocsájtok. Szeretettel szabadon elengedlek. Legyen meg a Teremtő akarata.

Hallgasd meg a Hopponopono megbocsájtás dalt, amely léleksimogató és segít ebben a folyamatban.

Lelki egészségedre!

Kapcsolodó bejegyzések:

Ezért nagyon fontos a megbocsájtás!

A megbocsátás NÉGY lépcsőfoka

Gyógyítsuk meg lelkünket, testünket és elménket a megbocsátás mágikus erejével!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek