KuriózumA magányos férfiak általában ezt a 7 viselkedési formát mutatják, anélkül, hogy...

A magányos férfiak általában ezt a 7 viselkedési formát mutatják, anélkül, hogy tudatában lennének ennek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokféleképpen lehetünk magányosak, anélkül, hogy ez a körülöttünk élők számára nyilvánvaló lenne. A magányos férfiak általában ezt a 7 viselkedési formát mutatják, anélkül, hogy tudatában lennének ennek.

1. Túlhajszoltság és egészségtelen megszállottság a karrierjük iránt

A társadalom hajlamos ezt a munkamániás, karrierközpontú hozzáállást férfias tulajdonságként elkönyvelni. Az ambíciót általában véve férfias tulajdonságként tartják számon, és a férfiakat arra kondicionálják, hogy minden áron sikerre törekedjenek a karrierjükben.

Ez azonban megszállottságba csaphat át, és kifejezetten toxikus tulajdonság lehet, ami eluralkodhat az életükön, és extrém magányossághoz vezethet. Sok magányos férfi ugyanis a munkájában keres menedéket, ahelyett, hogy más emberek társaságát keresné, és akaratlanul is elzárkózik azoktól a kapcsolatoktól, amik érzelmileg gazdagabbá tehetnék az életét.

2. A múlthoz való ragaszkodás vagy mélyen nosztalgikus tendenciák

Ha egy férfi folyamatosan a múltról beszél, és nem képes a jelenben élni, az gyakran azt jelenti, hogy magányos. Ez általában idősebb férfiakra jellemző, akik fiatalkoruk emlékeibe temetkeznek, közben pedig elzárkóznak az új barátoktól vagy szórakozási lehetőségektől, és valóságos falat emelnek maguk köré az emlékeikből. Pedig az élet többet tartogatna számukra ennél, ha nem merülnének el a nosztalgiában.

3. A személyes higiénia elhanyagolása

Amikor valaki elkezdi elhanyagolni a megjelenését és a személyes higiéniáját, az olyan, mintha SOS-jelzéseket küldene. Előfordulhat, hogy azok a kapcsolatok, amik korábban ösztönzőleg hatottak rá az öngondoskodás szempontjából, idővel kifulladtak vagy megszakadtak.

A magány nem feltétlenül feltűnő módon, egyik percről a másikra robban be az életünkbe, sokszor idővel lopakodik be, és lassan uralkodik el rajtunk. Az ápolatlanság pedig ennek a lassan elhatalmasodó egyedüllétnek a fizikai tünete lehet.

4. Aktív online jelenlét

Az aktív online jelenlét is vészjelzés lehet, egyfajta menekülés a valóság elől a virtuális világba. Az embereknek valódi, őszinte kapcsolatokra van szükségük, amiknek a szemtől szembeni kommunikáció is fontos részét képezi. Tehát ha valaki folyamatosan a közösségi oldalakon vagy chat szobákban, esetleg videójátékokban keres menedéket, az annak a jele lehet, hogy a való életben magányos.

5. Cinikus vagy szarkasztikus viselkedés

A szarkazmus nem feltétlenül csak a humor egyik formája. Ez egyfajta védekezési mechanizmus is lehet, egy pajzs, amit a távolságtartás érdekében emelünk magunk elé.

Minden egyes szellemes megjegyzés egy kicsit távolabb taszítja az embereket, de ezzel az illető tulajdonképpen csak a kapcsolatok iránti vágyát próbálja elfedni. A cinikus megjegyzések mögött sokszor egy rendkívül magányos ember húzódik meg, aki kétségbeesetten próbálja áthidalni a közte és a szerettei közt lévő távolságot.

6. A célok kitűzése vagy a jövőre vonatkozó tervek iránti érdeklődés hiánya

A jövőbeli célok, tervek hiánya gyakran a magány figyelmeztető jele, mert ha valakinek őszinte, tartalmas kapcsolatai vannak, természetes módon a jövő felé fordul. Közös utazásokat, programokat tervez a barátaival, szeretteivel, és olyan célkitűzései vannak, amiben a számára fontos személyeknek is szerep jut.

Amikor valaki magányos, lassan elveszíti a jövő iránti érdeklődését.

7. Az étvágy drámai csökkenése vagy növekedése

Ha valaki rendszeresen túl sokat eszik, vagy éppen ellenkezőleg, csak piszkálja az ételt, és nincs étvágya, az a magány jele lehet.

Ez azért is trükkös, mert a férfiak általában még önmaguk előtt sem ismerik el, ha így éreznek. Ebben az esetben ugyanis az étkezés nemcsak az éhség csillapításáról szól, hanem az érzelmi táplálék iránti vágyat is jelképezi, amit a fizikai táplálék nem képes pótolni.

A magánynak számos apró jele lehet az öngondoskodás elhanyagolásától az étvágytalanságtól, vagy túlevéstől a szarkasztikus megjegyzésekig, és erre a 7 figyelmeztető jelre mindenképpen érdemes odafigyelni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek