Blog"A lehető legnagyobb mértékben szerette önmagát" - a 93 éves különc nagynéném...

„A lehető legnagyobb mértékben szerette önmagát” – a 93 éves különc nagynéném története

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Alexandra néni a nagymamám nővére volt, mivel kissé mindig kilógott a sorból, fekete bárányként tekintettek rá a családban. Furának találták, nem tudták elfogadni olyannak, amilyen. Tudod miért?

Nem azért, mert egyedülálló volt.

Nem azért, mert nem volt gyereke, és magányosan élt.

Nem azért, mert egy házas férfi szeretője volt.

Nem azért, mert csak akkor vett részt a családi eseményeken amikor éppen kedve volt, pedig mindig meghívták!

Hanem például azért, mert udvariasan kihúzta a telefont, amikor úgy érezte, nincs kedve senkivel sem beszélgetni. Ha olyankor zavarták, amikor nagyon nem volt alkalmas, a lehető legrövidebb időn belül összekapcsolta a zaklatót egy fizetett szolgáltatással. Honnan tudta, hiszen akkor még nem voltak kijelzős telefonok, hogy kivel akar beszélni, és kivel nem?

Kiegyensúlyozott életének titka a hozzáállásában rejlett: a lehető legnagyobb mértékben szerette önmagát. Soha nem volt hajlandó semmi olyan felesleges dolgot csinálni, ami megzavarja a lelki békéjét.

Azt gondolod, hogy hiányt szenvedett valamiben, sajnálod, mert egyedül élte le az életét?

Egyáltalán nem kell szomorú szívvel rá gondolni! 93 éves koráig élt, 87 évesen még szaunázni járt “a lányokkal”, és idős kora ellenére sokkal vidámabb volt, mint egész életében valaha. 70 éves koráig minden nyarat a tengerparton töltött, jókat fürdött, napozott, és esténként élvezettel kortyolgatta a helyi borokat. Imádott online vásárolni, élvezte, hogy, amit kiválaszt, különösebb erőfeszítés nélkül házhoz is kapja.

Öregkorában sem szorult arra, hogy valaki egy pohár vizet vigyen neki. Az utolsó percig ellátta saját magát.

Hogy mit tanulhatunk mindannyian tőle?

Légy saját magad számára a legfontosabb, értékeld és szeresd magad mindenekelőtt!

Az összes többi mulandó!

Egyedül jöttünk ebbe a világba, és egyedül is fogunk távozni. Ez a történet nem a magányról, és az öregkorról szól, hanem arról, ami igazán számít.

Nekem is megvan a saját életem, neked is megvan a saját életed!

Ez a történet arra világít rá, hogy nem tragédia az egyedüllét. A magánynak is megvan a maga varázsa. Élhetsz párkapcsolatban, lehet családod, de akkor is érezheted magad végtelenül egyedül. Mindannyian különböző céllal jöttünk a világra, de a legfontosabb az, hogy boldog életet éljünk! Törekedj arra, hogy megtaláld a saját boldogságodat, a saját életedet!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek