KuriózumA legtöbb embert ez a 7 dolog tarja vissza attól, hogy megvalósíthassák...

A legtöbb embert ez a 7 dolog tarja vissza attól, hogy megvalósíthassák önmagukat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életünk legfőbb célja az, hogy önmagunkra lelve, teljes életet élhessünk. Ez egy óriási dolog, hiszen nem mindenkinek jön össze, mivel a hétköznapok gondjai sok esetben hátráltatnak bennünket az önmegvalósítás útján.

A legtöbb embert ez a 7 dolog tarja vissza attól, hogy megvalósíthassák önmagukat!

Ahhoz, hogy rájöhess, mi is az életcélod, első lépésként önmagadat kell megismerned. Ki kell nyílnod saját magad számára, akárcsak egy virág. Minden egyes szirmod valamilyen új tulajdonságot jelent, és ezek közül kell kiszűrd azt ami igazán megmozgat, ami a szenvedélyed. Még ha sikerül is ezt meghatároznod, számtalan buktatóval nézhetsz szembe az önmegvalósításod folyamata során.

A legtöbb esetben ez a következő 7 dolog tartja vissza az embereket attól, hogy kiteljesedett és önfeledt életet éljenek:

1. Félelem az ismeretlentől

Kimozdulni a megszokott hétköznapi világból és belekezdeni valami teljesen új és ismeretlen dologba ijesztő lehet. Természetes dolog, hogy félünk az ismeretlentől, hiszen sosem tudhatjuk mi vár ránk. Sokan képtelenek olyan dolgoknak nekilátni, amik a komfortzónájukon kívül esnek, pedig a komfortzóna tulajdonképpen csak egy illúzió. Merd megtenni a kezdőlépést a vágyaid felé, és meglátod, nem is olyan szörnyű szokatlan dolgokat csinálni. Nem kell túlzásokba esni, és drasztikus tempóban haladni, hanem szép fokozatosan nyiss az új felé.

2. Gátló hatású szokások

Az olyan dolgok, amiket nap mint nap véghezviszel könnyedén szokássá alakulnak. És ezzel még nincs is semmi baj, viszont nagyon sokan a saját szokásaik rabjává válnak és ez nem kedvez az önmegvalósításnak. Kell a felfrissülés és az újdonság, hanem az agysejtjeidet nem érik új ingerek és minden automatikussá válik. Kezd ezt is kicsiben, például menj más útvonalon munkába. A lényeg, hogy kicsit rázd fel az agyad, így sokkal flexibilissé válik és könnyedébben befogadja az újat.

3. Negatív emberek vesznek körül

Jó esetben olyan emberek társaságában éled mindennapjaidat, akikkel azonos az értékrendetek. Viszont biztos, hogy te is ismersz olyan embereket, akik hozzáállásuk révén lehúzni próbálnak. A megoldás erre nem feltétlenül az, hogy megszabadulsz tőlük, és minden kapcsolatot megszüntetsz ezekkel az emberekkel, hanem az, hogy nem engedsz a negativitásuknak!

4. Nem vagy eléggé elkötelezett

Ha nincs meg benned az a plusz, ami a változáshoz szükséges, akkor nagyon nehezen fogsz a tervezett útra lépni. Ha változtatni szeretnél, akkor azt teljes lényeddel akarnod kell. Mindig emlékezz, hogy miért is fogtál neki, és az lebegjen a szemed előtt.

5. Nem látod át jól a dolgokat

Fontos, hogy világos képed legyen arról, hogy mi is a szenvedélyed, milyen irányba akarsz fejlődni. Ha nincs meg ez a kép, akkor könnyedén feladhatod, ha kihívásokkal szembesülsz. Előre tervezd meg az utad minden egyes lépését, hogy ne érezd magad bizonytalanságban.

6. Nem elég erős a hited

Hinned kell önmagadban ahhoz, hogy meg tudd valósítani a vágyaidat. Vedd számba a hibáidat és az előnyeidet és ezeknek tudatában higgy abban, hogy véghezviszed terveid.

7. Következetlenség

A teljes életre való törekedés nem egy-két napos munka, amit ha elvégeztünk hátradőlhetünk. Nem, ez egy hosszú folyamat, ezért minden egyes lépésedet meg kell tervezned, és apró eredményeket elérve haladj előre. Nem kell mindent véresen komolyan vegyél, de ne engedd el azt, amit idáig felépítettél.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek