HolotropikumA legjobb fáradtság-űző tippek!

A legjobb fáradtság-űző tippek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hosszú tél után, amelynek ideje alatt a szervezeted nem jutott napfényhez és elegendő friss táplálékhoz, itt az ideje, hogy pótold az energiatartalékaidat, és elhessegesd magadtól a szűnni nem kívánó fáradtság érzetét.

faradt

A szakértők egyszerű, de annál hatékonyabb trükköket javasolnak számodra, amelyek segítségével könnyen lábra állíthatod magad. Nem kell egyebet tenned, mint néhány szabályt betartanod. Amennyiben nem szeretnél többé kimerülten ébredni, és fáradtan kullogni át az egész napon, ültesd hát gyakorlatba az alábbi tervet!

1. Hagyj fel azokkal az élelmekkel, amelyekbe menekültél, hogy jól érezd magad!

Azok az eledelek, amelyekkel kényezteted magad, és amelyeket azért fogyasztasz, hogy feldobják a kedélyed, éppen azok okolhatók az energiahiányodért és a fáradtságodért! Általában a szénhidrátokhoz fordulunk a legtöbben. Viszont ezek nem vezetnek jóra, ugyanis felviszik a vércukorszintet, és felgyorsítják az inzulin termelődését. Ez stresszhatást fejt ki a szervezetre, ami által megnő a gyulladásveszély a szervezetben. Mivel csökkentik a szerotonint, újból elő fog állni az étkezési vágyad, és kívánni fogod a szénhidráttartalmú ételeket. A végeredmény pedig a fáradtság, a kimerültség.

Mi erre a megoldás?

* hagyj fel ezzel a szenvedéllyel, és zárd ki az állati eredetű fehérjék, zsírok és szénhidrátok fogyasztását;

* segítsd a szervezeted, hogy elegendő energiához jusson, és kalóriákat égessen azáltal, hogy minőségi növényi eredetű fehérjéket, zöldségeket és gyümölcsöt fogyasztasz. A másik fontos dolog, amit tudnod kell: ne vidd túlzásba a gyümölcsöket, hanem korlátozd azok bevitelét 1-2 adagra/nap. Továbbá győződj meg afelől, hogy rendszeresen étkezel és gyakran, 4–5 alkalommal naponta, ezáltal gondoskodva az energia utánpótlásáról;

* nem kell kizárnod teljesen a szénhidrátokat, csupán csökkentsd a bevitt mennyiséget, és válaszd inkább a nem feldolgozott fajtákat, például a teljes kiőrlésű gabonaféléket.

Olvastad? Küzd le a tavaszi fáradtságot!

2. Ne szedj hűlés elleni gyógyszert!

Próbálj meg természetes gyógymód szerint megszabadulni a hűléstől, torokfájástól, náthától. Amennyiben nem súlyosak a tünetek, ne szedj gyógyszereket, ugyanis a sok ideig bevett orvosságok kimeríthetnek.

Mi erre a megoldás?

* ne használj különböző torokfertőtlenítő spray-ket, antibiotikumokat vagy olyan gyógyszereket, amelyek mellékhatása az álmatlanság, szédülés, kimerültség lehet;

* folyamodj inkább sóalapú készítményre az orrdugulás orvoslására;

* szedj D-vitamint, omega 3-mal és probiotikumokkal.

3. Ne bugyoláld be magad, és tarts rendet a lakásban!

A hideg évszakban már rutinossá vált, hogy sálakba, sapkába, vastag kabátba rejtetted el magad, hogy megóvd magad a megfázástól. A tavasz beköszöntével viszont fel kell hagynod ezzel a szokással, ugyanis előbb-utóbb nem a hasznodat fogja szolgálni, hanem lemeríti az elemeidet, és még jobban kiborulsz.

Mi több, egy nemrégiben ismertetett kutatás eredményei szerint, a lakásban uralkodó rend összhangban van a kedélyállapotunkkal. Akik ugyanis nem tartják tisztán a belterüket, sokkal stresszesebbek, mint azok a személyek, akik rendszeresen kitakarítanak. Hogy javítsd a lelkiállapotodon, kezdj el rendet teremteni magad körül, szépen, fokozatosan.

Miként járj el?

* hajítsd ki vagy adományozd a nem használt, fölösleges dolgaidat;

* amennyiben már 2 éve nem használtál egy dolgot, jobb ha továbbadod olyasvalakinek, akinek hasznára válik;

* csak olyan dolgokat tarts meg, amelyeket ténylegesen használsz és szeretsz!

Ez a fajta felelős életmód növeli az oxitocin nevű hormont, amely a jókedvért, a jó közérzetért felelős.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek