KuriózumA leghatékonyabb módszer: fogyjon a 3 órás diétával

A leghatékonyabb módszer: fogyjon a 3 órás diétával

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A háromórás diéta az egyik legismertebb fitneszedző, Jorge Cruise nevéhez fűződik, és a lényege, hogy naponta legalább öt alkalommal kell étkezni a sikeres fogyás érdekében. A fitneszguru szerint a súlycsökkenés kizárólag a helyes időzítésen múlik, kevésbé lényeges a kalóriák számolása és a zsírmentes élelmiszerek fogyasztásának csökkentése.

Jorge_Cruise

A diéta alapja, hogy a szervezet bioritmusának megfelelően, minden három órában kell enni, így garantált az optimális szintű anyagcsere működés. A módszer mögött álló elméletet, miszerint a zsírok elraktározását éppen a zsír folyamatos égetése akadályozza, több vizsgálat is igazolta.

A módszert élsportolókon tesztelték, és a háromóránként étkező sportolók esetében nagyobb testtömegvesztést regisztráltak, mint akik ennél ritkábban étkeztek. A koplalás nem segít a fogyásban, hisz leesik a vércukorszint, az anyagcsere lelassul, mivel a szervezet zsírt raktároz el, azaz pont az ellenkező hatást váltja ki.

A háromórás diéta szerint a nap első étkezéshez kell igazítani a következő étkezések időpontját. Ébredés után legalább egy órán belül reggelizzünk. Ha erre pl. fél nyolckor kerül sor, legkésőbb fél tizenegyig ismét étkeznünk kell. Természetesen az adagok is nagyon fontosak, lehetőleg ne haladják meg a 400 kalóriát. A reggeli legyen a legbőségesebb, és a vacsora a legszerényebb. A módszert a néphagyomány is ismeri, hisz adott a közismert közmondás: reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, s vacsorázz, mint egy koldus.

A diéta során, egyéb módszerekhez hasonlóan, nem ajánlott a zsírokban, szénhidrátokban és cukorban gazdag étrend. Viszont bőséges mennyiségben fogyaszthatók a sovány húsok és halak, csökkentett zsírtartalmú tejtermékek és cukormentes italok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek