LélektárA ládikó

A ládikó

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy tanár, minden diákjának azt a feladatot adta fel a következő hétre, hogy vegyenek egy ládát és az elkövetkező héten minden egyes személyért aki bosszúságot okoz nekik, akiket nem szívlelnek és akiknek nem tudnak megbocsátani, tegyenek be a ládikóba egy barackot, melyre tegyenek egy címkét is az illető személy nevével. 

73Egy héten keresztül ezt a ládikót a hallgatóknak magukkal kellett cipelniük állandóan, otthonukba, az autójukba, az órákra, még éjszaka is ágyuk mellé kellett helyezniük azt.

A hallgatóknak szórakoztatónak tűnt az elején a feladat és mindannyian buzgón írták a neveket, melyek gyermekkoruktól kezdve eszükbe ötlöttek. Ezután, lassan-lassan, amint múltak a napok, a hallgatók újabb neveket írtak a listára, olyan emberek neveit akikkel naponta találkoztak és úgy tűnt, megbocsáthatatlanul viselkedtek velük szemben… Feltűnt nekik időközben, hogy a ládikó egyre súlyosabbá válik. A hét elején beletett barackok kezdtek ragacsos masszává rothadni, elviselhetetlen bűzt árasztva és a rothadás gyorsan átterjedt a többi barackra is.

Nehéz problémát okozott az is, hogy kötelesek voltak állandóan magukkal hordani ezt, vigyázzanak arra, nehogy az üzletekben, az autóbuszban, az éttermekben, találkozón, ebédlőben, fürdőben felejtsék azt, főképp mert minden egyes hallgató neve és lakcíme valamint a kísérlet témája rá volt írva a ládikóra. Ráadásul, a doboz is kezdett szétbomlani, siralmas állapotba kerülve: nehezen cipelve súlyos terhét.

Mindannyian gyorsan és világosan megértették a leckét, amit a tanár megpróbált elmagyarázni nekik a hétvégén, vagyis, annak a ládikónak a súlya, amit egy héten keresztül magukkal cipeltek, csupán a magunkkal cipelt spirituális nehézség súlyát képviseli, akkor amikor gyűlöletet, irigységet, más személyek iránti megvetést cipelünk magunkban. Gyakran azt hisszük, hogy kegyelmet gyakorolunk másoknak megbocsátva. A valóságban azonban, ez a legnagyobb szívesség, amit önmagunknak tehetünk!

Rengeteg olyan dolog van a világon,ami felett nincs hatalmunk, nagyon sok, mint például földrengések, árvizek stb, de a döntés legtöbbször a mi kezünkben van legyen szó együttérzésről, megbocsátásról, önzetlenségről, újrakezdésről vagy örömről. Mert csak egyvalami tudja kiűzni a rossz érzéseket az életünkből, a szeretet és az általa kialakult többi csodálatos érzés. A SZERETET reményt ad, segít, hogy bízzunk az újévben,ami nemsokára beköszön. Álljunk meg egy percre és gondoljunk át az elmúlt év minden egyes apró részletét, emlékezzünk a pozitív és negatív hatásokra, a sikereinkre és kudarcainkra, a betartott és megszegett ígéreteinkre, arra, amikor szerettünk és gyűlöltünk, elfogadtunk és elutasítottunk.

Igazából erről szól a Szilveszter. Kapunk még egy esélyt arra, hogy megbocsássunk, hogy jobbak legyünk, többet adjunk, többet és jobban szeressünk, hogy ÉLJÜNK.

Ne töprengjünk azon, mi lett volna ha, örüljünk annak, ami jönni fog. Fogadjuk meg és próbáljuk betartani azt, hogy mostantól jobban odafigyelünk egymásra, jót adjunk és szeressünk, de nemcsak ma éjjel, hanem egész évben.

Higgyünk benne, hogy úgy fogjuk szemlélni ezt az új évet,mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemünk előtt – meglepetéssel és csodával nézzük majd a körülöttünk lévőket, a családtagokat, barátokat, ismerősöket, örömmel fedezve fel, hogy mellettünk vannak és szeretetben élünk. Egyetlen dolgunk e földön a SZERETET !!!

Benedek Judit

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek