HolotropikumA kutatók azt mondják, hogy megtalálták a módját, hogy megállítsák az öregedést,...

A kutatók azt mondják, hogy megtalálták a módját, hogy megállítsák az öregedést, ez pedig mindent megváltoztathat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tudomány jelenlegi állása szerint az öregedés egy megállíthatatlan folyamat, így csak késleltetni lehet a test, a bőr megváltozását, állapotának romlását.

A kutatók azt mondják, hogy megtalálták a módját, hogy megállítsák az öregedést, ez pedig mindent megváltoztathat

Ezért is örök téma az emberek körében az örök fiatalság, az örök élet. Egy új kutatás szerint, amely az Aging szaklapban jelent meg, lehetőség lehet arra, hogy megakadályozzák a betegségek, illetve az öregedés folyamatainak kialakulását.

Lorna Harries és Matt Whiteman, a tanulmány szerzői a The Conversation lapban megjelent cikkükben azt írták, hogy a kísérletük során képesek voltak megállítani a sejtek öregedését, és a későbbiekben ez lehetőséget biztosít egy sejtkárosodást megakadályozó gyógyszer kifejlesztésére is.

A szakértők szerint ahogyan öregszünk, a sejtjeink egyre nehezebben látják a feladatukat, nem úgy működnek, mint korábban. Erre fejlesztették ki az úgynevezett “öregedő” sejteket, amivel úgymond becsapják a szervezetet, elhitetve vele, hogy beindult az öregedés, így az eredeti sejtekben nem indul el ez a folyamat.

A kutatók még mindig nem tudták megfejteni, hogy miért kezdenek öregedni a sejtek, de azt már tudják, hogy ezt a folyamatot bizonyos környezeti hatások, amilyen az erős napsugárzás, felgyorsíthatják, de a DNS-lánc is szerepet játszhat a korai öregedésben.

A kutatók azon is dolgoznak, hogy az idősödő sejteket megfiatalítsák, ebben játszhat kulcsszerepet a hidrogén-szuflid.

Ez még nem azt jelenti, hogy a kutatók megtalálták az örök fiatalság forrását, viszont egy lépéssel mindenképp közelebb került a tudomány ahhoz, hogy jóval tovább maradhassunk szépek és fiatalok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek