KuriózumA koronavírus váratlan hatásai: a NASA felvételei Kínában a légszennyezés csökkenését mutatták...

A koronavírus váratlan hatásai: a NASA felvételei Kínában a légszennyezés csökkenését mutatták ki!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbi műholdfelvételeken láthatjuk, hogy Kínában hogyan alakul a koronavírus sújtotta területeken a korábbi óriási méretű probléma, a légszennyezés. A koronavírus felbukkanásával egyenlő arányban csökkent a légszennyeződés is!

A NASA által közzétett felvételeken látható, hogy Kínában a légszennyezettség drasztikus visszaesést mutatott, és úgy vélik, hogy ez minden bizonnyal a koronvírussal áll összefüggésben!

Amióta kitört Kínában a koronavírus, nem csak a gazdaság lassult le, hanem csökkent az autók és ipari létesítmények nitrogén-dioxid kibocsátása is. A felvételek alapján is látható, hogy a nitrogén-dioxid mennyisége először Vuhan tartományban, a koronavírus “szülőhazájában” csökkent, majd szép lassan egész Kínában kezdett egészségesebb lenni a levegő.

Január végétől ugyanis, a vírus kitörése óta a Vuhanban lakó emberek nem hagyhatják el otthonaikat, és a vállalkozások, üzletek sem működnek. Vuhanban megállt az élet és csökkent a légszennyezés.

„A 2008-as gazdasági világválság idején még visszaesett a nitrogén-dioxid kibocsátás, de soha nem volt ekkora méretű visszaesés, mint most” – mondta Fei Liu, a NASA kutatója.

A holdújévkor (január utolsó hete-február eleje) idején Ázsiában több helyen zárva tartanak az üzletek, vállalkozások, ez is közrejátszhatott a légszennyezés csökkenéséhez. Az idei csökkenés azonban jóval meghaladja az eddigi holdújévek idején kimutatott adatokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek