KoktélA kislány egyedülálló hajjal született - a világon mindössze alig 100 embernek...

A kislány egyedülálló hajjal született – a világon mindössze alig 100 embernek van hasonló

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Amikor Charlotte és Kevin kislánya, Layla, világra jött, a szülők nem is sejtették, hogy hamarosan igazi sztár lesz az interneten nem mindennapi hajkoronájának köszönhetően.

A 28 éves Charlotte és férje, a 35 éves Kevin Davis, akiknek már volt egy 3 éves kisfiuk, Freddie, nagyon boldogok voltak, amikor Layla megszületett. Layla életének első éve átlagosan telt, egészen addig, amíg a kislány haja drasztikusan meg nem változott.

Amikor Layla körülbelül egy éves volt, Charlotte észrevette, hogy a haja nem a szokásos módon nő, és nem lapul a fejére. „Azt hiszem, eleinte tagadásban voltam, és azt mondogattam, hogy majd lelapul a haja” – mondta Charlotte.

Fotó: Layla Davis/Instagram

De miután Layla platinaszőke tincsei továbbra is ugyanolyan rakoncátlanul meredeztek felfelé, a szülők elkezdték keresni a választ a megmagyarázhatatlan jelenségre. Layla körülbelül másfél éves volt, amikor diagnosztizálták nála a rendkívül ritka fésülhetetlen haj szindrómát.

Ezt a genetikai rendellenességet először 1973-ban említi a szakirodalom, száraz, nagyon göndör és szálkás haj jellemzi, amit képtelenség kifésülni. „Mindenféle módszert kipróbáltunk, például szárítottuk, kondicionáltuk, de mostanra megtanultuk, hogy egyszerűen ilyen a haja” – magyarázta Charlotte.

Az üveggyapot hajként is emlegetett állapotot három gén, név szerint a PADI3, a TGM vagy a TCHH mutáció okozzák. A rendellenesség olyan ritka, hogy jelenleg mindössze körülbelül 100 esetről tudnak világszerte.

Fotó: Layla Davis/Instagram

Általában 3 éves korig alakul ki, és kamaszkorra valamivel kezelhetőbbé válik, de olyan eset is volt már, ahol a gyerek 12 éves volt, amikor megváltozott a haja.

„Részben azért is késlekedtem a vizsgálattal, mert a világon csak száz ember él ezzel a rendellenességgel, és nagyon kicsi volt az esélye” – magyarázta az édesanya.

Layla természetesen felhívta magára az emberek figyelmét, és sokan megjegyezték, hogy úgy néz ki, mint Nagy Britannia nemrég lemondott miniszterelnöke, Boris Johnson. A szülők szórakoztatónak találták ezt a megállapítást, bár ők inkább Albert Einsteinhez hasonlítják a lányukat.

Fotó: Layla Davis/Instagram

Layla is észrevette, hogy a haja különbözik másokétól, és édesanyja szerint élvezi a figyelmet, amit kap.

„Szeret játszani a hajával, de még hozzá kell szoknia ahhoz, hogy más gyerekek is odamennek hozzá a játszótéren, hogy felborzolják a haját” – mondta Charlotte. „Csak azt akarom, hogy ahogy felnő, tudja, hogy ez fantasztikus, még akkor is, ha másképp néz ki, mint a többi ember” – tette hozzá.

Layla bátyja, Freddie is észrevette a különbséget. „Néha megsimogatja a saját haját, aztán a Layláét” – mondta Charlotte, aki a férjével együtt létrehozott egy Instagram oldalt Layla számára, hogy felhívják a figyelmet a fésülhetetlen haj szindrómára.

Fotó: Layla Davis/Instagram

„Reméljük, hogy megszereti az egyedi megjelenését, és úgy fogja értékelni azt, ahogy kell” – magyarázta az édesanya.

Amikor Layla története elterjedt a közösségi oldalon, rengetegen hagytak pozitív és támogató megjegyzéseket.

„Ezzel a hajjal igazi filmsztár lesz!” – írta az egyik felhasználó. „Van egy unokaöcsém, akinek ilyen haja volt. Most tinédzser, és gyönyörű, egyenes haja van” – osztotta meg egy másik hozzászóló.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek