KoktélA két Down-szindrómás gyerek apukája fagylaltoskocsit vásárol, hogy segítse őket a fejlődésben

A két Down-szindrómás gyerek apukája fagylaltoskocsit vásárol, hogy segítse őket a fejlődésben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szívmelengető gesztus egy szülőtől, aki mindig a legjobbat akarja a gyermekeinek. Egy ohiói apa tavaly megvásárolt egy fagylaltoskocsit, mellyel az utcákat járja két Down-szindrómás gyermekével – fiával, Joshsal és lányával, Mary Kate-tel. A 61 éves Joel Wegener úgy véli, ezzel mindenki nyer: a közösségnek is adott valamit, miközben a gyermekeinek álláslehetőséget teremtett, melynek keretében fejlődhetnek.

Joel nyugalmazott természettudományi tanár, és szívesen segít két különleges gyerekének. Down-szindrómával elég nehéz teljes munkaidős állást találni, de Wegener ezt is lehetővé tette a gyerekeinek. 6000 dollárért vásárolt a neten egy régi fagyiskocsit, és miután kissé kipofozta, elindult fagylaltot árulni a csemetéivel.

“A feleségemnek az a zseniális ötlete támadt, hogy nevezzük el Special Neat Treatsnek, ami egy szójáték a speciális igényekkel” – mesélte az édesapa. Rengeteget dolgoztak, javítottak, ötleteltek, míg végül tavaly áprilisban hivatalosan is elindították az üzletet a nagyközönség előtt. Hatalmas sikerük volt.

A két Down-szindrómás gyerek apukája fagylaltoskocsit vásárol, hogy segítse őket a fejlődésben
Fotó: Special Neat Treats/Facebook

„Amikor januárban megvettük a fagylaltoskocsit, soha nem számítottam arra, hogy ez fog történni” – vallotta be Wegener. „A népszerűség, amit kaptunk, elképesztő, és reméljük, hogy más, speciális igényű gyerekekkel rendelkező családokat is inspirálni tudunk arra, hogy új és ötletes módokat találjanak a gyermekeik támogatására” – folytatta az édesapa.

A lehetőségnek a gyerekei is örülnek, főleg Mary Kate, aki azt állította, „mindig” a fagyiskocsin szeretne dolgozni, és Joel a legjobb apa, akit valaha is látott.

„Amikor a tanárok és az emberek megkérdezték tőle, hogy ‘Mit szeretnél csinálni, ha nagyobb leszel?’, ő a papával akart dolgozni” – fogalmazott Wegener.

A két Down-szindrómás gyerek apukája fagylaltoskocsit vásárol, hogy segítse őket a fejlődésben
Fotó: Special Neat Treats/Facebook

Az apa arról is beszámolt, miért vált be ez az ötlet: „A fagylaltoskocsi azért olyan tökéletes, mert mindkettőjüknek lehetővé tette, hogy kényelmes környezetben fejlesszék interaktív és szociális készségeiket. Amikor munkában vannak, olyan dolgokat gyakorolnak, mint a mosolygás és a kérdezősködés – olyan dolgokat, amelyekkel korábban nagyon nehezen boldogultak” – folytatta Joel.

„Josh most utolsó éves az iskolában, így nem olyan sokat van jelen, de Mary már majdnem 22 éves, és ezért már nem jogosult az állami oktatásra. Aggódtunk, hogy mire lesz képes, ha egyszer eléri ezt a kort, de a fagylaltoskocsi tényleg eloszlatta az aggodalmainkat”
– mesélte az apa.

Wegener és felesége, Freida – akiknek Josh és Mary mellett nyolc gyermekük van – hihetetlenül büszkék a gyerekeikre, amiért sikeresen működtetik a vállalkozást.

A két Down-szindrómás gyerek apukája fagylaltoskocsit vásárol, hogy segítse őket a fejlődésben
Fotó: Special Neat Treats/Facebook

Josh és Mary Kate pedig rajong a munkájáért: „Apukánk a legjobb apa, és imádunk vele fagylaltot árulni. Nagyon szórakoztató a nyarunk, és reméljük, hogy a jövőben is sok szerencsénk lesz a fagylaltárusításban” – vallották a gyerekek.

Most, hogy konkrét tapasztalata van, és látja, hogy működik, Wegener nem szeretne itt leállni, ami a gyermekei megsegítésére irányuló erőfeszítéseit illeti. Mi több, reméli, hogy az üzletet tovább tudja bővíteni, és még több speciális igényű gyereknek tud segíteni.

„Szülőként az embernek vannak vágyai” – fogalmazott Joel. „Nem tudom, hogy bármelyikük is lesz valaha is teljesen független. De reméljük, hogy ebbe az irányba haladunk, és remélem, hogy még sokáig segíthetnek nekem fagylaltot árulni” – bizakodik az apa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek