A Kanári szigetek legnépesebb, legszebb szigete Tenerife, az egzotikus vakációk tökéletes célpontja, ahol az év egész ideje alatt a nyár uralkodik.

Extrém szinten látogatott főleg az ünnepi időszakok, Húsvét vagy Karácsony idején. Santa Cruz, a sziget fővárosa fiatalos, pezsgő éjszakai élettel csábítja ide szórakozni vágyó turistáit.

Klíma

A sziget déli részein örök nyár uralkodik, és itt ajánlott megszállni, bármi is legyen az utazás célpontja. A leghidegebb, de még ekkor is kellemesen elviselhető időszak a január és február. Az északi területeken már inkább spanyolországi éghajlattal szembesülhetünk, de mint tudjuk, az is bőven bele esik a mediterrán éghajlatba, ami továbbra is kellemesnek mondható. Őszi látogatás esetén ajánlott könnyen hordozható, praktikus őszi kabátot vennünk magunkhoz, mert a nappali napsütést ebben az időszakban hűvös éjszaka követi, ami semmiképpen sem kellemes a megszokott nappali időjáráshoz képest.

Amit érdemes megtekinteni

Loro Parque Zoo, ami északon, Puerto de la Cruz-ban található, és bőséges élővilágot őriz a kíváncsiskodók számára, tengeri állatokkal együtt. A belépő 24 euró felnőtteknek, 12 euró gyerekeknek.
La Laguna egy régi város, vele járó hangulattal, és nem mellesleg itt van az Unesco nemzetközi központjának épülete.
Las Gaviotas tengerpartja, fekete homokkal, amely egy nudista kolóniának is helyet ad.

Szállás

Ha egy helyi családnál szállunk meg (ami egy gyakori megoldásnak számít), Puerto de la Cruz városa ajánlott, ami nagyon csendes környék, szemben az tomboló éjszakai élettel.

Santa Cruz-ban ajánlott második lehetőségként a háromcsillagos NH Tenerife hotelben megszállni, ahol 65 euróért kóstálnak egy éjszakát. Az Oasis Orotava Palace egy kis hotel, ahol az árak 25 euró/éjszaka kezdődnek.

Az éjszakai élet

A fiatalabb látogatók szívesen veszik célpontul Los Cristianos-t, ahol számtalan tengerparti koktélbár található, kisebb szórakozóhelyek, ugyanakkor az alkoholos italok árai igencsak túlzóak: 9 euró egy koktél. Jó lesz fejben tartani, mielőtt a koktélok száma megelőzi a bankók számát.

Közlekedés

Lehetőségünk van minden helyi vonalra vonatkozó, helyi bérletet váltani, ami a jól kiépített közlekedési struktúrának köszönhetően bárhova eljuttat bennünket, bár a városközi túrákhoz megfelelőbb kisautó is könnyen és egyszerűen bérelhető, esetleg bicikli, vagy robogó, vespa (30 euró egy hétre).

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.