A következő 12 hónapban számos meglepő gazdasági és politikai változás fog bekövetkezni bolygónkon, legalábbis erre számítanak a honkongi feng shui mesterek, mert idén a kínai horoszkóp a Tűz Majom évébe lépett.

tuzmajom

Az új, kínai év február 8-án kezdődött el, és azért számíthatunk jelentős, mindent a fejetetejére állító 12 hónapra, mert a Tűz Majom éve köszöntött be, amely legutóbb 60 évvel ezelőtt fordult elő. Nem kell megijedni ettől, hiszen vannak, akik remekül ki tudják használni ezt a periódust, főként a feltalálók, a kutatók, a forradalmi újításokat bevezetők és a nők.

A kínai horoszkóp értelmében a Majom a keménység, a durvaság, a nyers erő szimbóluma, a Tűz pedig a Nap energiáira utal – véli Alion Yeo feng shui mester.

“Mikor ez a két ősi erő, a Majom és a Tűz találkozik, a hőmérséklet hirtelen felugrik, forróság áraszt el mindent. És ennek hatására számos betegség fog kialakulni, de vitákból, küzdelmekből sem lesz hiány a következő évben.“ – mondta a mester.

A feng shui Ázsiában egy jelentős spirituális, művészi és filozófiai irányzat. A keleti emberek hisznek abban, hogy minden tárgynak kisugárzása van, ezért a lakásukat, irodáikat is a feng shui törvényeinek megfelelően rendezik be, mert meggyőződésük, hogy így bevonzhatják a pozitív energiákat, a jólétet, a szerencsét és a pénzt. A feng shui filozófia értelmében a testi és lelki egyensúlyt az 5 ősi harmónia révén érhetjük el. Ez nem más, mint a fém, a fa, a víz, a tűz és a föld.

Előre nem látható dolgok, események fognak bekövetkezni

A Hong Kongban élő, tisztánlátó asszony, Thierry Chow szerint a következő hónapok során drámai eseményekre számíthatunk. A tűz elem fog dominálni, és ha ez a Majom évében következik be, akkor minden kiszámíthatatlanná válik.

Az utolsó Tűz Majom év 1956-ban volt, amikor kirobbant a szuezi válság, ami Franciaország és Nagy-Britannia világhatalmi poziciójának meggyengülésével végződött, de ne feledkezzünk meg a magyar forradalomról sem.

A Majom évében tehát számítani kell némi bizonytalanságra, de Thierry Chow szerint új dolgok is a felszínre kerülnek ebben az évben, főként ami a technikai újdonságokat illeti, mivel erre a területre leginkább a tűz elemnek van hatása. A tisztánlátó szerint az energitermelés is új irányt vehet ebben az évben, a napenergia területén lehet előrelépésekre számítani, de az internetes világban is lesznek fejlesztések.

Cherry Ma feng shui képviselő szerint többször fogunk egyszer fent, egyszer lent lenni, akár a hullámvasúton. Nagy lesz a fluktuáció, a mozgolódás a gazdasági szektorban, de aki vállalkozást, üzletet akar kötni, lesz lehetősége erre. A befektetők számára a februári és augusztusi hónapok lesznek a legnehezebbek, több gazdag ember is elvesztheti vagyonát, de nem mindenki, sőt a nők számára ez egy jó év lesz, hiszen őket nagyban segíti a tűz elem.

Thierry Chow jóslata szerint Tsai Ing-wen tajvani elnök idén nagy sikereket fog elérni, mivel 1956-ban, a legútóbbi Tűz Majom évben született. Ugyanakkor problémás évre számíthat az Egyesült Államok elnöki székét megcélzó Donald Trump, republikánus politikus, vele szemben a demokrata Hillary Clinton viszont sikerre számíthat. Amerikában a jósok azt látják, hogy a Napot el fogja takarni a Hold, azaz a férfi szimbólumot a női fogja bekebelezni, ami arra utalhat, hogy a nők fogják ezt az évet sikeresebben zárni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.