KuriózumA Harvard pszichológusa: Az emberek ez alapján a két kritérium alapján ítélik...

A Harvard pszichológusa: Az emberek ez alapján a két kritérium alapján ítélik meg az első találkozáskor

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amy Cuddy, a Harvard Business School professzora, több mint 15 éve vizsgálja az első benyomást, amelyet másokra gyakorlunk.

Jelenlét – Így beszél a tested című könyvében Amy Cuddy azt írja, hogy az első két kérdés, amelyre az emberek válaszolnak, amikor találkoznak veled, a következő:

Megbízhatok ebben az emberben?

Tudom tisztelni ezt az embert?

A pszichológusok ezt úgy értelmezik, hogy melegséget és kompetenciát keresünk a másik személyben. Általában mindannyian szeretnénk látni ezt a két tulajdonságot az új ismeretségeinkben, lehetőleg egyidejűleg.

Amy Cuddy professzor megjegyzi, hogy a legtöbb ember a kompetenciát tartja a legfontosabb tényezőnek. Valószínűleg azért, mert az embereket a főnök, beosztott vagy munkatárs szempontjából értékelik.

Végül is ez nagyon fontos tényező – ha valakivel üzleti kapcsolatban állsz, vagy közösen dolgoztok egy projekten. Tudnod kell, hogy mindig számíthatsz az illetőre, és nem érnek majd kellemetlen meglepetések.

Valójában azonban a legfontosabb tényezők a melegség és a bizalom. Ezek azok a tényezők, amelyek alapján az emberek megítélnek bennünket az első találkozás alkalmával.

„Evolúciós szempontból nézve, a túlélésünk szempontjából fontosabb tudnunk, hogy egy ember megérdemli-e a bizalmunkat” – magyarázza Cuddy.

És valóban, barlanglakó, mamutra vadászó őseinknek, akiknek legnagyobb gondja a túlélés volt, az lehetett a legfontosabb, hogy bízhassanak a társaikban. Tudniuk kellett, hogy a másik nem gyilkolja meg őket hidegvérrel, vagy lopja el minden vagyonukat.

Cuddy könyvében azt vizsgálja, hogyan lehet fenntartani az önbizalmat, függetlenül attól, hogy mi történik körülöttünk. Arról beszél, hogyan lehet valódi és mély kapcsolatot létesíteni másokkal, hogy érezhetjük magunkat erősnek, és hogy élvezhetjük az életet annak teljes valójában.

Cuddy szerint a kompetencia nagyon fontos, de csak a bizalom megteremtése után. Mert ha túl sok figyelmet fordítunk az ember szakmai tulajdonságaira, és nagyobb jelentőséget tulajdonítunk ezeknek, az több kellemetlenséghez és problémához is vezethet.

Azt mondja, hogy sok üzleti menedzsmentet tanuló diák annyira aggódik azért, hogy okosnak és kompetensnek gondolják őket, hogy gyakran nem vesznek részt a társadalmi életben, soha nem keresnek segítséget, és ennek eredményeként elszigetelődnek.

Ezek a sikerorientált és magabiztos emberek valóságos sokként élik meg, amikor senki nem kínál nekik munkát az üzleti iskola elvégzése után. Mivel elszigetelték magukat a világtól, senki nem ismeri őket, és ők sem ismernek senkit. Így pedig senki nem tartja őket eléggé hitelesnek.

„Ha az a személy, akit le akarsz nyűgözni, nem bízik meg benned, nem sokra mész. Sőt, valószínűleg az ellenkezője történik majd, gyanút keltesz az illetőben.

Például a pályázók gyakran megpróbálnak pozitív benyomást kelteni a munkáltatóban. Ezért lelkesen beszélnek az elért eredményeikről, vagy buzgón mosolyognak, és végig beszélgetőpartnerük szemébe néznek.

Az eredmény általában sajnálatos, különösen akkor, ha tapasztalt személy végzi az állásinterjút, és hosszasan beszélgetnek. Minél jobban igyekszik a jelentkező, és minél több technikát alkalmaz, annál gyorsabban alakul ki az interjúztatóban az a benyomás, hogy érzéketlen és manipulatív, ez pedig semmiképpen sem előnyös.

De egy nyitott, őszinte, sugárzó ember – bizalmat és csodálatot vált ki. És csak a bizalom megteremtése után derül fény a szakmai képességeire, kompetenciáira.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek