GasztroA fokhagyma forró vízben való tisztítása a legújabb trükk a konyhában

A fokhagyma forró vízben való tisztítása a legújabb trükk a konyhában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fokhagyma forró vízben való tisztítása a legújabb konyhai trükkök egyike!

Ha a séfeket kérdezzük a fokhagyma tisztításának leghatékonyabb módjáról, minden alkalommal eltérő választ fogunk kapni: dörzsöljük a tenyerünk között, lapítsuk ki a kés fokával, dobjuk egyszerűen az aprítóba… Az alkalmazott trükkök sokfélék, de egy közülük „felrobbantotta” az közösségi hálót a hatékonysága miatt!

Úgy tűnik, hogy a fokhagyma forró vízben történő tisztításának „divatja” Nadiya Hussain séfnek köszönhető, aki egy híres brit főzőműsor győzteseként került az internethasználók figyelmébe.

Legutóbbi dokumentumfilmjében Nadiya a fokhagymát oly módon tisztítja meg, hogy egy tálka forrásban lévő vízben áztatja a fokhagyma cikkeket. Néhány internetes keresés után az amatőr szakácsok rájöttek, hogy trükkje nem újkeletű, hiszen a 2012-es főzős fórumokon már jelen volt. Ennek ellenére sokan csak most találkoztak ezzel a tisztítási móddal, és úgy döntöttek, hogy kipróbálják. Így aztán felforralták a vizet, és ezt követően ráöntötték a fokhagymagerezdekre. Egy perc várakozás után megpróbálták meghámozni és megállapítani, hogy valóban gyors-e a folyamat.

A végső ítélet? A trükk működik, de biztosan eltart egy ideig, amíg a víz forrni kezd, majd a benne áztatott gerezdek lehűlnek annyira, hogy megtisztíthassuk őket.

Mindent összegezve tehát, ez a módszer kissé „megégetheti” az ujjainkat, és lehet, hogy nem tartozik a leghatékonyabbak közé, bár vitathatatlanul működik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek