LélektárA február 5-i Hó Telihold erőt hoz oda, ahol fájdalom van -...

A február 5-i Hó Telihold erőt hoz oda, ahol fájdalom van – tiszta szívvel és lélekkel kezdjük a februárt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ahhoz, hogy növekedjünk és átalakulhassunk, magunk mögött kell hagynunk mindent, ami megköt, visszatart, és nem engedi, hogy úgy fejlődjünk, ahogy szeretnénk. A Hold energiája erőt hoz oda, ahol fájdalom van, békét oda, ahol nyugtalanság van, és bizalmat oda, hol félelem van.

Február 5-én este felragyog az égen a tél utolsó teliholdja, ami megtanít türelmesebbnek lenni a sorsunkkal. Minden a megfelelő időben történik. Ez a 2022-2023-as tél utolsó Teliholdja, a következő már a várva várt tavasszal együtt érkezik majd, ahogy a napok egyre hosszabbak lesznek, egyre több napsütésben lesz részünk, és a természet lassan ébredezni kezd.

A februári teliholdat Hó Teliholdnak vagy Havas Holdnak is nevezik, mivel általában ilyenkor hullik a legtöbb hó, és ez az év leghidegebb időszaka.

A Hó Telihold jelentése

A Hó Telihold az év második teliholdja, közvetlenül a januári Farkas Hold után. Bár januárban és márciusban is havazhat, a február az a hónap, amikor a legtöbb havazás várható az északi féltekén.

A teliholdak elnevezései természeti jelenségeken, változásokon alapulnak, ezért elsősorban az adott évszaktól függenek, valamint attól, hogy mi jellemző az adott tájegységre. A februári teliholdat az északi féltekén ezért Hó Teliholdnak vagy Havas Holdnak nevezik, mivel ilyenkor javában tombol a tél.

A február 5-i Hó Telihold az Oroszlány jegyében érkezik

Az Oroszlán az egyik legerősebb csillagjegy; a témák, amelyekre ez a jegy összpontosít: a bizalom, szórakozás, erő és bátorság. A tűz által uralt Oroszlán impulzív energiájáról ismert, arról a vágyáról, hogy mindent megkapjon, amit csak akar, és hogy teljes életet élhessen.

Lehetséges, hogy ebben az időszakban a föld jegyek nem élvezhetik az Univerzumtól kapott spontán energiákat, és kissé nyugtalannak, türelmetlennek érezhetik magukat. A levegő jegyek azonban táplálják az Oroszlán tüzét, teljes lelkükkel élvezik a kreatív, kissé kaotikus energiát, ami rájuk zúdul, míg a víz jegyek önbizalomra tehetnek szert, és intuitív energiákat tapasztalhatnak.

Az Oroszlán uralkodó égiteste a Nap, ami azt jelenti, hogy szenvedélyre, önbizalomra, valamint a szórakozás iránti vágyra számíthatunk. Függetlenül attól, hogy milyen csillagjegyben születtünk, mindannyian hangulatingadozásokat tapasztalhatunk, ugyanakkor alig várjuk, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és élhessük az életünket.

Telihold az Oroszlánban – mire számíthatunk a következő időszakban?

A Telihold egy holdciklus végét jelzi, amikor a Hold a legfényesebben ragyog, és rejtett információkat, érzéseket tárhat fel. Ez felfogható a felszabadulás pillanatának, annak, hogy magunk mögött hagyunk mindent, ami már nem szolgál bennünket (legyenek azok kapcsolatok, emberek, helyzetek, szokások vagy gondolkodási minták, amik toxikusak, negatívak, vagy egyszerűen már nem válnak a hasznunkra).

Az a hihetetlen erő, amelyet ebben az időszakban az Univerzumtól kapunk, megkönnyíti a számunkra, hogy feladjuk azt, amire már nincs szükségünk – és még ha érzelmileg kötődünk is ezekhez a dolgokhoz, emberekhez, most elég önzőek leszünk ahhoz, hogy önmagunkat helyezzük előtérbe, és azt tegyük, ami nekünk a legjobb.

Ahhoz, hogy növekedjünk és átalakulhassunk, magunk mögött kell hagynunk mindent, ami megköt, visszatart, és nem engedi, hogy úgy fejlődjünk, ahogy szeretnénk. A Hold energiája erőt hoz oda, ahol fájdalom van, békét oda, ahol nyugtalanság van, és bizalmat oda, hol félelem van.

Az Oroszlán energiája merész és bátor, ezért képes megszabadítani minket azoktól a dolgoktól is, amelyekről nehezen mondunk le, és segít, hogy új lehetőségeket fedezzünk fel, új élményekkel gazdagodjunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek