KuriózumA Facebook őrület újabb szüleménye: lájkra ölelő kabát

A Facebook őrület újabb szüleménye: lájkra ölelő kabát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A MIT egyetem hallgatója, Melissa Chow, “ölelő kabátot” fabrikált vizsgamunkaként, aminek ingerforrását a Facebookon kapott lájkok képezik.

Tényleg rengeteg baráttal és ismerőssel rendelkezem a Facebookon, sőt, egyéb közösségi hálókon is ápolom kapcsolataimat, de Isten ments, hogy minden egyes lájkkor a kabátom megöleljen! Márpedig jelenleg éppen erről van szó…

Melissa Chow, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) hallgatója így nyilatkozott: “mostantól élőben is érezhetjük, ha valaki kedvel minket a Facebookon”.

A ruhadarab technikai megoldása ugyanakkor rémesen egyszerű: okostelefonhoz csatlakoztatva légcsatornák töltődnek fel a kabátban, ami pár másodpercre ránk szorul, amikor a Facebookon lájkolást kapunk. Ugyan így “válaszolhatunk” is bárkinek, akiről tudjuk, hogy a kabátot viseli.

“Az ötlet akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor a távkapcsolatok ápolását szerettük volna valami féle innovációval személyközibbé tenni. A videóhívások már idejét múltak, így egy újabb ötletre volt szükségünk… Ideálisnak tűnt az, hogy az interneten küldött “parancs” segítségével barátunk vagy párunk egy ölelést kap, és így hoztuk egy kalap alá a Facebookok, a lájkot, és a kabátot” – mondta Chow.

Az ölelős kabát ugyan még csak egyetlen példányban létezik, és csupán prototípus, de tekintve a Facebook népszerűségét, elképzelhető, hogy hamarosan egymást felváltva fújódnak fel a fiatalok (és nem csak!) az utcán, egymás lájkolgatása közben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek