Habár az elmúlt néhány hónap kissé őrületesre sikeredett, december 28-án a Bak jegyébe lépő Merkúr végre lecsendesíti a kedélyeket. A Bak jegyében munkálkodó Merkúr tanító jellegű energiákat szabadít fel, úgyhogy okulhatunk az elkövetkezendő pár napban.

A Merkúrt önmagában az Istenek hírnökeként tekintik. A Merkúr az a bolygó, amely uralja a mindennapi kommunikációnkat és cselekedeteinket. Amikor ez az energiabomba a Bak jegyébe kerül, képesek leszünk megérteni, hogy mely dolgok valósak és melyek nem. Ezek az energiák nem csak felnyitják a szemünket, hanem le is lassítanak és megnyugtatnak.

Minél jobban ráhangolódunk ezekre az energiahullámokra, annál produktívabbakká válhatunk. Végre képesek leszünk helyese beosztani az időnket és nem pazaroljuk el felesleges melléktevékenységekre. Ebben az időszakban végre újra kezdjük egészében látni a nagy képet és ennek függvényében hozzuk meg a döntéseinket.

Ezen bolygómozgás kapcsán a Tarot.com a következőkre hívja fel a figyelmünket:

„Amikor a Merkúr a Bak jegyébe lép, a gondolataink leülepednek, sokkal realisztikusabban látjuk a körülöttünk történő dolgokat és a kommunikációnk is sokkal egyértelműbbé válik. A Merkúr az elme bolygója, így nagy hatást gyakorol ezekben a napokban a döntéseinkre, interakcióinkra.

Habár elsőre nem tűnik egy túlságosa izgalmas időszaknak, a Bak jegyébe lépő Merkúr csupa jó dolgot tartogat számunkra! És az időzítése nem is lehetne ennél jobb. Ez az energiavándorlás pont az újév beköszönte előtt zajlik le, így segíthet abban, hogy sokkal letisztultabban, energiával telve lépjünk be az újévbe.

A Bak számít a zodiákus üzletemberének, mivel mindig is a praktikumot, a hatékonyságot és a sikert tartja szem előtt. Ezen tulajdonságok a Merkúr energiáival párosulva támogatnak a fontos és gyümölcsöző gondolataink megvalósításában. Sőt, ezalatt az időszak alatt az egymással való kommunikáció is hatékonyabbnak látszik, mivel végre mindenki hajlandó lesz kerek perec kinyilatkoztatni a véleményét.

A Bak jegyében lévő Merkúr egyik legnagyobb előnye az, hogy ez idő alatt remek ötletek születnek. A fejünkben cikázó számtalan gondolat végre rendszereződik, és mint a kirakós darabjai, szépen a helyükre kerülnek, és minden értelmet nyer. Amint elénk tárul a jövőnkről alkotott pontosabb kép már képesek leszünk akcióba lendülni és tenni az álmainkért.

Ez idő alatt komoly figyelmet kell szentelnünk a helyes kommunikációra, mivel a Bakban van némi hajlam a beszélgetések irányítására, de ezt a Merkúr kiegyensúlyozza valamelyest. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy véleményünket vállaljuk fel és ne nyilatkozzunk kétértelműen.”

Habár kissé soknak tűnhet mindaz, amire oda kell figyelnünk, de megéri, hiszen december 28-án sokkal könnyebben intézhetjük el a még függőben lévő ügyeinket. Olyan döntéseket hozz, amelyek gyümölcsöző eredményt hoznak, és engedd el azokat a félelmeket, amelyek meggátolnának abban, hogy bizakodva lépj a 2020-as esztendőbe. Élvezd ki a Merkúr erejét és törekedj a gyarapodásra!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.