KuriózumA Dalai Láma szavai: „Imádkozom a béke azonnali visszatéréséért Ukrajnában!”

A Dalai Láma szavai: „Imádkozom a béke azonnali visszatéréséért Ukrajnában!”

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Őszentsége, a Dalai Láma egy online üzenetben fogalmazta meg gondolatait az Oroszország és Ukrajna közötti háborúról, és arra buzdít minden embert, hogy térjen vissza az emberiség megfelelő működését meghatározó békéhez.

Ahogyan az egy nagyfokú érzelmi intelligenciával rendelkező emberhez illik, a Dalai Láma azzal kezdte, hogy kifejezte saját érzéseit, hangsúlyozva, hogy a két állam lakosainak fájdalma mindannyiunkhoz el fog érni.

„A háború elavult – az egyetlen megoldás az erőszakmentesség!” – ez egy másik kulcsfontosságú kijelentés Őszentsége üzenetében, mellyel arra mutat rá, hogy az emberiség jelene megérdemli, hogy a párbeszéd határozza meg sorsának alakulását, és ne a fegyveres harc.

Ezt az üzenetet az orosz hadsereg Ukrajna elleni inváziójának ötödik napján tette közzé, melyben maga a Dalai Láma és a buddhizmus más prominens képviselői arra biztatják az emberiséget, hogy térjen vissza a jó gondolatokhoz, a megértés és a béke állapotához.

A teljes üzenet az alábbiakban olvasható.

„Mélyen elszomorít az Ukrajnában zajló konfliktus.

Világunk annyira kölcsönösen függ egymástól, hogy két ország közötti erőszakos konfliktus elkerülhetetlenül az egész emberiséget érinti. A háború elavult – az egyetlen megoldás az erőszakmentesség. Tudatában kell lennünk emberi lényünk oszthatatlanságának, és tekintettel kell lennünk a világon élő többi testvérünkre. Ez az egyetlen út a békés világhoz.

A problémákat és a félreértéseket csak párbeszéddel lehet megoldani. Az igazi béke a kölcsönös megértésen és a másik javának tiszteletén alapul.

Fenn kell tartanunk és őriznünk a reményeinket. A XX. század tele volt háborúkkal és vérontással, ezért a XXI. század a párbeszéd évszázada kell, hogy legyen.

Imádkozom az ukrajnai béke mielőbbi visszatéréséért.”

Kövessük a Dalai Láma példáját és mi is imádkozzunk a békéért, őrizzük meg nyugalmunkat és belső békénket, nyugodt lelki világunkat!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek