KuriózumA boldogtalanság 5 leggyakoribb oka, ami lehet, hogy nálad is felütötte már...

A boldogtalanság 5 leggyakoribb oka, ami lehet, hogy nálad is felütötte már a fejét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mi teszi az embert boldoggá? Mi, vagy ki az, akitől egy személy úgy érzi, hogy minden rendben van az életében, és örül annak, hogy része lehet annak a csodának, amit úgy nevezünk, hogy élet? Ha minden ember őszintén válaszolna ezekre a kérdésekre, akkor máris közelebb kerülnénk a megoldáshoz, az igazi válaszhoz.

A boldogtalanság 5 leggyakoribb oka, ami lehet, hogy nálad is felütötte már a fejét!

A boldogságkutató felméréseken Közép- és Kelet-Európa rendszerint rosszul szerepel, hiszen e térségben él a legtöbb boldogtalan ember, legalábbis a mutatók szerint. Ugyanis az itt élők kevesebb fizetést kapnak, késve tudják befizetni a számláikat, nem járnak el rendszeresen orvosi vizsgálatokra, az étrendjük szegényes és egysíkú. De vajon ennyitől vagyunk boldogtalanok?

Most következzenek a boldogtalanság legfőbb okai!

1. Az állandó, másokkal való összehasonlítgatás

Amennyiben erre adod a fejed, akkor az életed folyamatos elégedetlenségben fog telni, és egy olyan versenyben találhatod magad, amelyet sosem nyerhetsz meg. Inkább koncentrálj arra, ami az erősséged, ezáltal nőhet az önbizalmad és önértékelésed, így teljesnek érezheted majd magad.

2. Az elismerés hiánya

A legtöbb esetben a megvalósítások, célok elérése azért nem okoznak örömet, mert nem kapsz elismerést a számodra fontos személyektől, de ami még fontosabb, magadtól sem. Légy hálás elsősorban te mindazért, amit sikerül megvalósítanod, mert így minden szebbé, harmonikusabbá válik majd.

3. Megrekedés a komfortzónában

Ha mindig a megszokott komfortzónádban maradsz, és nem mersz kilépni, akkor nagy fejlődésre ne számíts. Mivel biztonságban érzed magad, gyakran megfeledkezel az álmaidról, és szép csendben leéled az életed, úgy, hogy közben igazából nem éltél. Légy bátor és változtass az életeden, mert csak így érdemes élni.

4. A mozgáshiány

Ha mozogsz, a szervezetedben endorfin boldogsághormonok termelődnek, így kialakul a pozitív közérzeted és életszemléleted, ezért kezdj hozzá az edzésnek minél hamarább, mert erről a jóról nem érdemes lemaradnod.

5. A múlt és a jövő állandó firtatása

Mindig koncentrálj a jelenre, mert ezzel képes leszel megteremteni magadban az örömet. Átlagosan, naponta egy embernek 60 ezer gondolata van, amelyek 95 százaléka ismétlődik. Rengetegen töprengnek a múlton, és találgatják a jövőjüket, de ez nem vezet sehová. Az igazi élet jelen időben zajlik, ezért összpontosíts a mostra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek