LélektárA béke és a harmónia megteremtése az életedben - Huszadik adventi lelkigyakorlat

A béke és a harmónia megteremtése az életedben – Huszadik adventi lelkigyakorlat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A harmónia és az egyensúly elengedhetetlen, ha hétköznapjainkat békében szeretnénk élni.

harmonia

A tökéletes egyensúly az élet minden megnyilvánulási formájában fellelhető és ez a csodálatos test, amelyet viselünk az is energetikai, élettani és biokémiai folyamatok összességének tökéletes egyensúlya.

Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.
Albert Einstein

Az életben a többlet és a hiány is, mint egyensúlyzavar nyilvánul meg és arra törekszik hogy egyensúlyba kerüljön testi lelki és szellemi téren is.

A mérleg nyelve mindaddig nem kerül egyensúlyba, ameddig az egyik vagy másik oldalon lévő többlet vagy hiány jelen van.

Figyeld meg, mi az ami az életedből hiányzik? Mi az amire a lelked vágyik? Mi az amit vissza kell csalogatnod az életedbe? Azonosítsd a hiányt.

Lehet ez egy érzés, egy emberi kapcsolat, vagy akár anyagi hiány, bármi amit hiányként élsz meg.

Használd a benned lévő teremtő erőt. Emlékezz vissza egy előző gyakorlatunkra amely pontos irányt mutat ehhez: Így teremts a sóvárgásból igazi, boldog életet

Amennyiben többlet van a mérleg egyik vagy másik oldalán, akkor azt is el kell engedni.

Egy kis lelki önvizsgálattal máris megtalálhatod azokat a megterhelő, megbénító érzéseket, amelyektől jobb mielőtt megszabadulni mert plusz lelki terhek és fenntartják az egyensúlyvesztett állapotot.

Íme pár előző lelkigyakorlat, amely ebben fog segíteni:

Az első tíz gyakorlatot mindenképp érdemes lesz újra átnézni hogy maradt-e még valami olyan lelki teher amelytől szabadulni kell.

A harmónia az egyensúly egy olyan állapota ahol összhangban vagyunk nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is, sőt magával a természet és az Univerzális renddel is.

Ez az összhang termeti meg a béke érzését is, arra késztetve, hogy minden gondolattal, érzéssel és cselekedettel ehhez a mélyebb spirituális rendhez igazodjunk.

A békét talán soha nem is lehetett megtapasztalni a világban. Itt a béke csupán egy pillanatnyi szünet két háború között. (…) Nincs más út a békéhez, mint a mélységes csendbe lépni, ahol ő lakozik, az Isteni Anya, teljes fenségében és békességében.
Szvámi Ráma

Kérd Szellemi Vezetőidet, a Teremtőt hogy a hétköznapokban segítsen olyan döntéseket hozni és úgy vezesse lelki fejlődésed útját, hogy az mindig a harmónia-egyensúly és a béke irábnyába haladjon.

Lelki egészségedre!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek