KoktélA bátor fiú nemcsak a rákkal nézett szembe, de a kisöccsét is...

A bátor fiú nemcsak a rákkal nézett szembe, de a kisöccsét is megvigasztalta, miután elmondta neki, hogy haldoklik

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ian Dane Bailey-nél először 2016-ban, 9 éves korában diagnosztizáltak osteosarcomát, a csonttrák leggyakoribb fajtáját. Megműtötték, és hónapokon át kemoterápián esett át, míg végül 2019-ben rákmentesnek nyilvánították. Akkor a kórház dolgozói még egy szerenádot is adtak neki, hogy megünnepeljék az örömhírt.

Iant a könnyekig meghatotta a kedves gesztus, és a szerenádról készült videó az interneten is elterjedt.

A következő néhány évben Ian Bailey normálisan és boldogan élt, de 2021 novemberében az orvosok felfedezték, hogy a rák visszatért és átterjedt a testének különböző részeire, így gyakorlatilag lehetetlen volt gyógyítani.

Ian nagybátyja, Junie Victor létrehozott egy GoFundMe oldalt az unokaöccsének, amelyre több mint 2000 dollárnyi adomány érkezett. Az oldalon úgy jellemezte Iant, mint hihetetlenül okos, bölcs, gondoskodó és önzetlen fiút, aki képes volt vigaszt nyújtani mindenkinek, miközben elviselte és feldolgozta ezt a borzalmas hírt.

Ian részt vett egy kísérleti kezelésben, bár tisztában volt a ténnyel, hogy az esélyei nem túl jók. „Még ha nem is élem túl, legalább hozzájárultam a tudományhoz, hogy segítsek megtalálni ennek a betegségnek a gyógymódját” – mondta.

A bátor fiú nemcsak a rákkal nézett szembe, de a kisöccsét is megvigasztalta, miután elmondta neki, hogy haldoklik

A rákot azonban nem sikerült legyőznie, és az orvosok végül közölték a családdal a felfoghatatlant – hogy már semmit sem tehetnek a fiúért. Az akkor 15 éves Ian úgy döntött, szeretné ő maga elmondani a testvéreinek és a barátainak, hogy haldoklik.

Amikor Ian elmondta az öccsének, Peternek, hogy meg fog halni, az öccse sírva fakadt, Ian pedig átölelte és vigasztalta őt, miközben bocsánatot kért tőle, amiért nem tudta legyőzni a rákot. A megható pillanatról fénykép is készült, ami azóta elterjedt az interneten.

Bár tudta, hogy meg fog halni, Ian elhatározta, hogy minden egyes hátralévő pillanatot kihasznál, és nemcsak önmagáért, de a szeretteiért is megpróbálja a lehető legteljesebb életet élni.

Ian 2023. április 4-én hunyt el, 16 éves korában. A családja arra kérte az embereket, hogy virágok helyett inkább adományokkal tisztelegjenek az emléke előtt egy olyan nonprofit szervezet számára, amelynek célja a gyerekkori rákos megbetegedések kutatásának finanszírozása.

Ian halála előtt mindvégig arra bátorította szeretteit, hogy a lehető legteljesebben éljenek, és bátran, méltóságteljesen és büszkén nézzenek szembe a kihívásokkal. De nemcsak kedves volt, hanem kiemelkedően okos is, nagyon jó tanulmányi eredményei voltak, és ő volt a legjobb tanuló az iskolájában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek