LélektárA 6 metafizikai törvény

A 6 metafizikai törvény

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbiakban olvasható hat metafizikai törvény, amelyek elengedhetetlenül fontosak az ember jövőbeni sikerességéhez és végső jólétéhez.

joga

A sugárzás-vonzás törvénye elismeri, hogy minden ember alapvetően egy energiaforrás, ami kapcsolatban áll a karmával, a gondolatokkal, az érzéseinkkel, ha úgy tetszik, a rezgéseinkkel. A keleti felfogás szerint a jin és a jang egyesüléséből, folytonos átalakulásából, dinamikus feszültségéből született az életenergia. Ez a törvény azt tanítja nekünk, hogy energiánkat kifelé sugározzuk, és ezzel egy időben magunkhoz vonzzuk azokat az embereket, akikkel egyedi gondolatainkkal azonos hullámhosszon vagyunk, vagy azokat az élethelyzeteket, amelyekre nekünk valami miatt meg kell élnünk. Azt vonzzuk magunkhoz, amit magunkból sugárzunk, legyen az pozitív vagy negatív.

Sokan ismerik azt a mondást, hogy az vagy, amit megeszel, de azt is ismerik, hogy azzá válsz, amit gondolsz? Amit kisugárzunk, azt ugyanakkor magunkhoz is vonzzuk. Gondolhatnánk, hogy ez a pozitív, optimista gondolatokat jelenti, ám nemcsak, hanem ennél jóval többet: pozitív vizualizációt. A képzeletbeli képek a kezdet, amelyek hamar tapasztalássá alakulnak. Ha mindennap megteremtjük életünket, egyúttal jövőnket is megteremtjük.

Az önállóság törvénye: a személyes felelősség fontosságát hangsúlyozza. Tetteinkért mi felelőnk, senki más, és a környezetünk sem vonható ezekért felelősségre. Ezért erős, határozott én képre van szükség, hogy felelős döntéseket hozhassunk.

A folyamatos növekedés törvénye szerint nem lehetünk sikeresek az életben, ha mentális fejlődésünk folyamatában megálljt parancsolunk. Az önfejlesztés, a személyiségünk fejlesztése és a tanulás egy véget nem érő folyamat. Mindig képesnek kell lennünk nyitni az újra, képesnek kell lennünk az új ingerek befogadására. Ha nem vagyunk folyamatosan készek tanulni, olvasni, elménk berozsdázik. Többet akarunk nyerni? Tanuljunk többet.

Az önirányítás törvénye azt jelenti, hogy képesnek kell lennünk kifejezni kreativitásunkat, meg kell tudni mutatni önmagunkat, mert ellenkező esetben csupán boldogtalan robotok leszünk. Ha úgy érezzük, hogy mások, a körülmények irányítanak, akkor boldogtalanság lesz az osztályrészünk. Az embereknek szükségük van arra, hogy érezzék, saját maguk urai az életben.

A pozitív választások törvénye: mindannyian döntések tucatjait kell meghoznunk mindennap. Egyesek apróságnak tűnnek, de fontosságuk később derül ki, amikor már a következmény is látszik. Életünk nem más, mint múltbéli döntéseink következménye. A sikeres emberek ezért alaposan meggondolják minden lépésüket, és keményen megdolgoznak céljai elérése érdekében. A sikertelen emberek nem hoznak tudatos döntéseket, azt gondolják, hogy minden, ami velük történik, az baleset, és nem képesek irányítani a sorsukat. A sikertelen emberek áldozatnak tekintik magukat, nincsenek rövid- és hosszútávú céljaik. Mindig a legjobbat remélik, de fogalmuk sincs hogyan szeretnék azt elérni.

Az erős meggyőződés és pozitív várakozás törvénye szerint, ha teljes meggyőződéssel hiszünk valamiben, az önbeteljesítő jóslatként valósággá válik. Szent Pál szerint a hit a remélt dolgok bizonyossága. Hittel és meggyőződéssel teremteni vagyunk képesek. Ha folyamatosan kitartunk e mellett, elkerülhetetlen sikerekben lesz részünk. A sikeres üzletemberek e szerint élik életüket, megelőzik, vágyják a sikert, majd elérik. A pozitív várakozások életünk valamennyi területére kihatnak. Ugyanez fordítva is igaz, hisz az aggódás, a döntésektől való félelem nem más, mint negatív várakozás és célmeghatározás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek