KoktélA 42 éves anyuka hármasikreket várt, ám szülés közben az orvos döbbenten...

A 42 éves anyuka hármasikreket várt, ám szülés közben az orvos döbbenten megszólal: “Még több lábat látok”

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Egy házaspár élete legnagyobb meglepetését kapta, amikor kiderült, hogy hármas ikreket várnak. Egy intenzív vajúdási epizód után azt hitték, hogy végeztek a meglepetésekkel, amikor az orvos újabb meghökkentő hírt jelentett be – olyat, amire nem számítottak.

A szülőség a legváratlanabb módon változtatja meg az embereket. A gondolat, hogy egy kisgyermeket bölcsőjükben tarthatnak, és gondoskodhatnak a sokféle szükségletükről, hatalmas örömet és elégedettséget okoz a szülőknek. Semmi sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor a szülők tanúi lehetnek annak, hogy gyermekük teljesíti mérföldköveit, például kimondja az első szót vagy megteszi a legelső lépést.

A szülővé válás valóban nem más, mint egy vad hullámvasút, ahol minden új fordulat tele van meglepetésekkel. De végül az álmatlan éjszakák, a kimerítő napok és az őrült esték mind megérik, és egyetlen szülő sem szeretné másképp. A mai történet egy párról szól, akiknek az élete a legjobb irányba változott meg egy szívmelengető meglepetésnek köszönhetően.

Fotó: Fugate Quadruplets/Facebook

Kimberly és Craig Fugate egy kedves pár volt Mississippi államban, egy kislányuk volt, Katelyn. 2013-ban a pár megtudta, hogy ismét terhesek, és nem is lehetnének boldogabbak. Aztán Fugate-ék újabb örömteli hírt fedeztek fel – egypetéjű hármas ikreket vártak.

2014. február 8-án, több mint két hónappal a szülés kiírta előtt Kimberly egy intenzív vajúdáson és kimerítő császármetszéses szülésen esett át a hármasikrekkel.

Ám amikor a mississippi anyuka már éppen megkönnyebbülten felsóhajtott volna, az orvos egy újabb sokkoló hírrel szakította félbe. Bejelentette: “Még több lábat látok”. Kimberly meglepődött, és nem tudta elhinni, mi történt.

Fotó: Fugate Quadruplets/Facebook

Kimberly babái éppen egy nappal a 42. születésnapja előtt érkeztek, ami csak négyszeresére növelte a család örömét.

Kiderült, hogy még egy baba érkezik. A negyedik babát valahogy nem vették észre az ultrahangon, és sikerült rejtve maradnia, amíg három testvére meg nem született a Mississippi Egyetem Orvosi Központjában.

“Kiszedték a hármat, és azt mondták: “Még több láb. Még több láb’ … csak ennyit hallottam, és azt mondtam: ‘Nem’. Egyik meglepetés a másik után” – emlékezett vissza Kimberly.

Kimberly végül négyesikreknek adott életet: Kenleigh Rosa, Kristen Sue, Kayleigh Pearl és Kelsey Roxanne.

Az édesanya elmondta, hogy a 28. héten szülte meg a babákat, és a gondolat, hogy egyszerre négy babát hozzon világra, még mindig szürreálisnak tűnik. Kimberly hozzátette, hogy a koraszülöttjei két és két és fél kiló között voltak, és mivel visszamaradottak voltak a fejlődésben, még sokáig a kórházban maradtak.

Fotó: Fugate Quadruplets/Facebook

Kimberly elárulta, hogy a “Fugate Négyes” néhány hónapig az újszülött intenzív osztályon lábadozott, lélegeztetőgépre tették őket, hogy segítsék a légzésüket, mivel a tüdejük kicsi volt.

“Csak felkelni reggel, és látni a mosolyt az arcukon, hallani, ahogy hozzám gügyögnek, és hallgatni, ahogy gügyögnek egymásnak – az öröm elsöprő. Tudom, hogy minden anyuka elfogult a babáival, de úgy érzem, nekem vannak a legszebb babáim, a legszebb mosollyal. És azok a gödröcskék …” – áradozott angyalkáiról az anyuka.

Kimberly mellett Craig és Katelyn is nagyon izgatottan fogadta a négyes ikreket, de minden lépésükkel támogatták Kimberlyt.

Fotó: Fugate Quadruplets/Facebook

“Hittem abban, hogy Isten engem választott ki arra, hogy megszüljem ezeket a négyes ikreket, és úgy éreztem, hogy gondoskodni fog róluk, és lehetővé teszi, hogy életben maradjanak. Látva, hogy milyen messzire jutottak, nagyon áldottnak érzem magam” – mondta az anyuka.

Fugatesék elmondták, hogy a Mississippi állambeli Jayessben lévő két hálószobás lakókocsijukból egy négy hálószobás, dupla szélességű mobilházba költöztek, hogy több helyük legyen a gyerekeknek. Kimberly szerint a csecsemők, akik a kórházban izolálóban voltak, elkezdtek kapcsolódni és ölelkezni, amint hozzászoktak az otthoni környezethez.

Egy ideig a babák karkötőt viseltek a nevükkel, de Kimberly elmondta, hogy levette őket, mert attól félt, hogy a szájukba veszik. Különböző személyiségük és fizikai különbségeik miatt a boldog anyuka azt mondta, nem okozott neki gondot megkülönböztetni őket egymástól.

Dr. James Bofill, a Mississippi Kórház orvosprofesszora elmondta, hogy az egypetéjű négyesikrek fogantatásának esélye megdöbbentően ritka – majdnem egy a 13 millióhoz -, és mindössze 60 esetet jegyeztek fel az orvostörténetben.

Négy babával foglalkozni rengeteg munka, de szerencsére Kimberlynek volt még egy segítsége.

“Katelyn, a 11 éves lányom nagy segítség. Ő segít esténként a fürdetésben és az etetésben. Segít elaltatni őket. Játszik velük és szórakoztatja őket. A családom is ott van a közelben, hogy segítsen, ha szükségem van rá” – fogalmazott.

Kimberly bevallotta, hogy tisztában van azzal, milyen áldott helyzetben van, és minden nap hálás a gyerekeiért.

“Nagyon szerencsésnek érzem magam, olyan vagyok, mint a legszerencsésebb anya az egész világon. A babák voltak életem legnagyobb meglepetése, és el sem tudnám képzelni az életemet nélkülük”.

A “Fugate-négyes” továbbra is ‘virágzik’, és idén februárban ünnepelték nyolcadik születésnapjukat.

Valóban, csodák minden nap történnek, és gyakran akkor lepnek meg minket, amikor a legkevésbé számítunk rájuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek