KoktélA 4. stádiumú rákkal küzdő férfi, aki a kórházban vette feleségül szerelmét,...

A 4. stádiumú rákkal küzdő férfi, aki a kórházban vette feleségül szerelmét, nem sokkal később megtudta, hogy meggyógyult

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pár éppen nyaralni ment, amikor a férfi elkezdte rosszul érezni magát, és nem sokkal később diagnosztizálták nála a rákot. A hosszú és kimerítő kezelés alatt majdnem elveszítette a reményt, de miután megtartották az esküvőjüket a kórházban, a fiatal házasok jó híreket kaptak.

Madison és Zach Stroup 2015-ben ismerkedtek meg, még a középiskolában, és néhány évvel később randevúzni kezdtek. Nagyon szerették egymást, és bizakodva kezdték el tervezni a közös jövőjüket. Zach biztosítási ügynök és testépítő volt, míg Madison fodrászként dolgozott.

2020 februárjában a Colorado állambeli Fort Collinsból származó pár éppen nyaralni volt, amikor Zach elkezdte rosszul érezni magát: fáradtságra, ízületi fájdalmakra és gyomor-bélrendszeri problémákra panaszkodott.

Fotó: Madison és Zach Stroup

Zach, aki addig tökéletesen egészséges volt, és testépítéssel foglalkozott, két hónappal később, 2020 áprilisában meglepő diagnózist kapott: Crohn-betegséget fedeztek fel nála, ami a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, és akár az életet is veszélyeztető betegsége.

Bár nem sokkal később elkezdte a kezelést, az állapota mégis egyre tovább romlott, erős fájdalmai voltak, és látványosan lefogyott. 2020 novemberében egy reggel erős mellkasi fájdalommal ébredt, és belázasodott, ezért a pár besietett a kórházba. Azt gondolták, hogy a gyógyszerekkel lehet a probléma, és az újabb diagnózis valóságos sokként érte őket.

Kilenc hónappal azután, hogy Crohn-betegséggel diagnosztizálták, Zach újabb szívszorító hírt kapott: úgynevezett non-Hodgkin-limfómát fedeztek fel nála. Ez a rák egy fajtája, amely a nyirokrendszerben, az erek és mirigyek hálózatában fejlődik ki az egész szervezetben.

Fotó: Madison és Zach Stroup

„A rák lehetősége addig meg sem fordult a fejünkben, hiszen 22 és 24 évesek voltunk. Az orvos bejött, és úgy nézett ki, mintha kísértetet látott volna, és azt mondta: azt hiszem, rákkal van dolgunk. Olyan érzés volt, mintha a falak összezárultak volna körülöttünk” – emlékezett vissza Madison.

A nő hozzátette, hogy a rák a negyedik stádiumban volt, és átterjedt a test más részeire, beleértve Zach máját és tüdejét is. Hat kör kemoterápia után Zach 2021 márciusában végre remisszióba került. Mivel azt gondolták, hogy már túl vannak a nehezén, áprilisban eljegyezték egymást, de néhány hónappal később a férfi állapota ismét rosszabbra fordult.

Madison azt mondta, azonnal érezte, hogy valami nincs rendben, és 2021 novemberében az orvosok megállapították, hogy a rák visszatért, és átterjedt a férfi gerincére és agyára. Bár a daganatot sikeresen eltávolították, Zach nagyon legyengült, és deréktól lefelé lebénult.

Fotó: Madison és Zach Stroup

Több hónapos intenzív kemoterápiás kezelés után Madison azt mondta, érezte, hogy a vőlegénye teljesen kimerült, és egy ponton könnyes szemmel beismerte, hogy nem akar tovább küzdeni. Abban azonban továbbra is mindketten biztosak voltak, hogy össze akarnak házasodni. „A rák az elmúlt két évben az egész életünket eluralta. Nem hagytuk, hogy az esküvőnket is elvegye tőlünk” – magyarázta Madison.

Ezt követően lemondták a 2022 májusára tervezett szertartást, és úgy döntöttek, inkább a kórházban házasodnak össze. Nikki Blanford, a kórház pszichoszociális onkológiai szociális munkása szerint ez Zach számára is nagyon fontos volt, és végül ez adta vissza neki a reményt.

„Volt egy nap, amikor Zach valóban elvesztette a reményt, és megkérdeztem tőle, mi az életcélja, mire azt mondta, hogy feleségül akarja venni Maddie-t. Azt válaszoltam: Akkor valósítsuk meg!” – mondta Blanford.

Fotó: Madison és Zach Stroup

Madison a kórházi személyzet segítségével mindössze 48 óra alatt megszervezte az esküvőjüket, és 2022. április 15-én kimondták a boldogító igent. A kórház lelkésze, Mike Guthrie adta őket össze, és bár a járvány miatti korlátozások azt jelentették, hogy a családjuk nem lehetett jelen, „kórházi családjuk” velük együtt ünnepelt.

Madison rövid videókban dokumentálta a történetüket, amiket a TikTokon is megosztott. Az egyik, rendkívül népszerűvé vált videóban például arról beszél, hogy az eljegyzési fotózáson még fogalmuk sem volt róla, hogy Zach beteg. „Nem tudtuk, mennyi időnk van még hátra, így a kórházban házasodtunk össze. 48 óra alatt szerveztük meg az esküvőnket. A teljes kórházi családunk jelen volt, mivel az igazi családunk nem lehetett ott” – magyarázta.

Fotó: Madison és Zach Stroup

Zach 2022 júniusában csontvelő-átültetésen esett át, és augusztusban ismét remisszióba került. Októberben végre hazamehetett, és életük legnehezebb küzdelme után végre megtapasztalhatták az olyan egyszerű örömöket, mint a közös vacsorakészítés, vagy egyszerűen csak az, hogy a saját ágyukban alhatnak, együtt.

A házaspár továbbra is gyakran oszt meg frissítéseket a közösségi médiában, és azt mondják, igyekeznek minden egyes pillanatot élvezni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek