KoktélA 100 éves hölgy, aki annak idején majdnem apácának állt, a 100....

A 100 éves hölgy, aki annak idején majdnem apácának állt, a 100. dédunokáját szoríthatta magához!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ki ne szeretné megérni a 100. születésnapját, hiszen ez a szám annyira különleges és varázslatos. Megérni ezt az életkort azt jelenti, hogy azon ritka emberek táborát erősítjük, akik egy századnyi életbölcsességgel a hátuk mögött vannak már túl életük egy-egy nagyobb megállója mögött.

Ennek az idős néninek azonban még ennél is többet jelent az a bizonyos bűvös százas szám, ugyanis nem sokkal a 100. születésnapja előtt szoríthatta karjaiba a századik dédunokáját.

Amikor egy emberi álom valóra válik

Peg és férje, William már az első találkozásuk után tudták, hogy nagy családra vágynak majd, hogy hosszú ideig legyen, aki a családi vérvonalat tovább viheti.

„Mindig is nagy családot akartam” – magyarázta Peg, aki egyedüli gyerekként annak nehézségeiről is mesélt. Mindig is úgy érezte, hogy egy társsal, testvérrel sokkal könnyebb lenne az élet, hiszen ő első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen magányosan felnőni.

Az évek során aztán Peg 11 gyereket hozott a világra, akik miután rátaláltak a saját életútjukra és megházasodtak, összesen 56 unokával gyarapították a család boldogságát. Így aztán innen már egyértelműen látszott, hogy a család a dédunokák számában sem fog szűkölködni, s nem rég jött világra Peg családjában a 100. dédunoka.

Peg hatalmas örömmel fogadta a hírt és „rendkívül szerencsésnek érezte magát”, hogy ennyi idősen még a karjaiban tarthatta a kicsit.

A nagy család

Trükkös időzítés

A 100. dédunoka világra hozása Christine Stokes Balsternek köszönhető, aki egy másik állapotos unokatestvérével egyetemben ugyanarra a dátumra voltak kiírva, hogy világra hozhassák a gyerekeiket, de az unokatestvér esetében a pici hamarabb érkezett a vártnál. Így a 9 hónap alatt igazán izgalmas volt követni, hogy vajon melyik gyerek lesz Peg 100 dédunokája.

„Igazi verseny volt, hogy ki szülheti meg a 100. dédunokát. Az unokatestvérem Colleen és én nagyjából ugyanarra az időpontra vártuk a kicsiket, de az övé kilencvenkilencedikként hamarabb jött a világra, de szerencsére egészéges és gyönyörű kisbaba. Jelenleg hihetetlen hálával vagyunk mindazért, hogy a gyerekeinkkel mi is népesíthetjük ezt a hatalmas családot.”

A szerencsés századik

A pici világra jötte után a család azonnal Peghez sietett.

„Azonnal a nagyihoz siettünk, hogy bemutathassuk neki Kollert. Nagyon örült, persze alig találta a szavakat, de annyira boldognak tűnt.”

A különleges név

A család többi tagja is óriási dolognak fogta fel a 100. pici érkezését, ezért kétség sem fért ahhoz, hogy valamilyen méltó névvel nevezik el a babát.

„Olyan nevet szerettünk volna, amely az egész család számára üzenettel bír. Így esett a választásunk dédapánk nevére, s így lett a pici William Koller.”

Fotó: Christine Stokes Balster

A sors iróniája

A nagy család sikersztorija, a dédszülők eredeti terve szerint azonban nem feltétlen volt így megírva. Peg még nagyon a fiatal évei elején sokáig úgy érezte, hogy apácaként fogja leélni az életét, hiszen nem igazán érezte, hogy bárkivel is képes lenne a gyerekvállalásra. Azonban a férjével való találkozás mindent felülírt és a hölgy óriási szerelembe esett – a többi meg már történelem.

A hosszú élet titka

Peg véleménye szerint, talán a hosszú életének titka nem más, mint az olyannyira várt közös családi események, amelyek időről időre izgalomba tartják a család minden tagját, hiszen ilyenkor nyílik lehetőségük igazán együtt lenni és minőségi időt szentelni egymásra.

A 100 évet megért Peg mindent a családjának köszönhet, akik mindig óriási szeretettel és tisztelettel fordulnak anyjukhoz, nagyijukhoz és dédnagyanyjukhoz.

„Számára a család és a szeretet jelenti a mindent” – magyarázta az egyik leánya. „Mindig velünk van, függetlenül attól, hogy hogyan érzi magát, vagy épp hány éves. Sosem hagyott ki egyetlen ballagást sem, egyetlen keresztelőt vagy esküvőt sem, sőt még a szülinapokon is mindig ott van történjen bármi.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek