HolotropikumA természet ereje egyetlen... uborkában

A természet ereje egyetlen… uborkában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki ismeri az uborkát, az egyik alapvető zöldségünket, ennek ellenére kevesen vannak tisztában azzal, hogy mennyire hasznos növényről van szó. Számtalan olyan eset van, amikor a természetnek ezen ajándéka egyszerűen helyettesíthetetlen.

FFO_005

Az uborka ugyanis kiapadhatatlan B-, C-, A-, D-, E-, és PP-vitamint forrás. Ezek mellett szilíciumot is tartalmaz, ami jótékony hatással van az ízületekre és a kötőszövetekre. Gazdag továbbá folsavban, kalciumban, magnéziumban és káliumban, valamint vízben és rostokban. az uborkafogyasztás segít fenntartani a folyadék-egyensúlyt a szervezetben, és segít a felhalmozódott toxinok semlegesítésében. A víznek és a növényi rostoknak köszönhetően az uborka hatékony méregtelenítő, és különösen ajánlott a krónikus székrekedésben szenvedőknek.

Az uborka úgynevezett lignánokat is tartalmaz, amelyek rákellenes hatásukról ismertek. Különösen a mellrák, petefészekrák, méhnyakrák és prosztatarák megelőzésében játszanak kiemelkedő szerepet. A növény bőrvédő hatását a szépségipar rég felfedezte. Gyulladáscsökkentő hatása miatt főleg bőrirritáció gyógyítására, és égési sérülésekre használják. Ugyanakkor az uborka segít eltünteti a szem alatti duzzanatokat is.

Ha előző este kissé felöntöttünk a garatra, és másnaposság kínoz, fogyasszunk uborkát, hogy csökkentsük a kínzó tüneteket. Az uborka ugyanis elegendő mennyiségű cukrot, vitamint és elektrolitot tartalmaz ahhoz, hogy visszanyerjük a formánkat. Magas víztartalmának és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az uborka a fogyásban is segít, ideális partner a plusz kilók eltüntetése ellen vívott harcban. A benne található szterolok segítenek egyensúlyban tartani a koleszterinszintet.

A fentiek miatt erősen javallott, hogy az uborka állandó tartozéka legyen a hűtőnknek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek