Egy 100 éves sebész, aki 95 évesen vonult nyugdíjba, több, mint 50 éven át vegán életmódot folytatott! Nézzük, az általa felhozott érveket, melyekkel ezen étrend mellett tette le a voksát!

95 évesen vonult nyugdíjba a 100 éves sebész, aki 50 éve vegán étrendet követ

„A vegán életmód egy rendkívül kifinomult táplálkozási forma. Amikor még aktív részese voltam az orvostudománynak, mindig a növényeken alapuló táplálkozási formát ajánlottam pácienseimnek. Az embereket általában nagyon érzékenyen érintette az, amikor a táplálkozási szokásaikról beszélgetünk. Viszont ha valaki hajlandó volt időt szánni rá, szívesen elmagyaráztam a vegán táplálkozás előnyeit.”Dr. Ellsworth Wareham.

Miért olyan népszerűbb a vegetáriánus és a vegán étrend az emberek körében?

A történelem során nagyon sok híres ember, mint Platon vagy Nietzsche, a zene világából Paul McCartney és Bob Marley, vagy a híres politikusok közül Gandhi és Benjamin Franklin, mind-mind a vegetáriánus étrendet részesítették előnyben. Az ő életformájuk, az állatvédők által képviselt értékrenddel egyetemben, minden bizonnyal nagy hatással volt az emberek bizonyos többségére. Számos tanulmány igazolja, a vegetáriánus és a vegán étrend pozitív hatását az emberi szervezetre. Ennek ellenére a nyugat táplálkozási szokása riasztó módon nélkülözi a zöldségek fogyasztását.

A Harvard-i Orvosi Iskola tanulmányai szerint: „Egyre több tanulmány alátámasztja a hús nélküli táplálkozásnak a szervezetre gyakorolt pozitív hatásait. Napjainkban a húsmentes táplálkozás nemhogy teljes értékű táplálkozási forma, hanem az egyes betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik.”

Mindezekkel teljes mértékben egyetért az Amerikai Dietetikusok Egyesülete is. Olyan betegségek megelőzésében játszik közre az említett táplálkozási forma, mint a szívbetegség, a rák, vagy a diabétesz.

Aki azonban át szeretne állni a fenti táplálkozási módok valamelyikére, fokozatosan és kellő mértékű odafigyeléssel tegye azt. Ha áttérve erre, fáradságot, lehangoltságot, energia színt csökkenést tapasztalunk, azt jelentheti, hogy valamilyen tápanyag hiányban szenvedünk, és ezt pótolnunk kell feltétlenül.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.