A vesebetegség nem tűnik fel egyik napról a másikra, számos figyelmeztető tünet kíséri, melyeket ha időben felismerünk enyhíthetünk a betegség súlyosságán.

9 vészjósló jele, ami vesebetegséget jelezhet!

A vesék páros szerv, pontos tükörképei egymásnak, melyeknek feladatuk a méreganyagok és a fölösleges folyadék kiküszöbölése a szervezetből. Rengeteg veseprobléma létezik, ilyen lehet például a vesefertőzés, veseelégtelenség, vesekő és vesehomok problémák, vagy daganatos elváltozások.

Ha időben felismerjük a vészjósló jeleket, akkor már sokat tehetünk azért, hogy ne alakuljon ki még nagyobb baj.

1. Derékfájdalmak – az ízületi és a derékfájdalmak akár vesefertőzés jelei is lehetnek.

2. Sötét vizelet – sötét színt a vizeletbe belekerülő vér okozhatja, a fájdalmas vizelés szintén utalhat veseproblémákra.

Ezt már olvastad? Ezekről a betegségekről árulkodik a vizelet színe!

3. Változó mennyiségű vizelet – akár óránként járunk a mellékhelyiségbe, akár naponta csak egyszer mindkettő igen rendellenes jelenség.

4. Fémes íz érzete a szájban – mivel a vese kevésbé képes kiszűrni a méreganyagokat, azok könnyedén keringhetnek a szervezetbe, így okozva fémes ízt, vagy rossz leheletet a szájüregben.

5. Émelygés és hányinger – ezt is szintén a testben felgyülemlett szennyeződések okozhatják.

6. Habos vizelet – ezt a jelenséget a szervezetben felgyülemlett protein okozza, melyet szintén képtelen kiválasztani a vese, ha nem működik megfelelően.

7. Fáradtság – ezt a tünetet számtalan dolog okozhatja, ezért ennél érdemes megfigyelni, hogy társul-e a fentebb említett tünetek valamelyikével.

Ezt már olvastad? 4 biztos jele annak, hogy baj van a veséiddel. Soha ne hagyd figyelmen kívül őket…

8. Mentális zavar – a vérszegénység a vesebetegségek velejárója, mert a vese segíti a vér oxigénellátottságát, ha probléma merül fel a veséknél, akkor a vér vörösvértest száma csökken, ami fáradtsághoz és mentális zavarokhoz vezethet.

9. Izzadó arc és végtagok – a visszatartott folyadék izzadás útján próbál távozni a testből, ha már vizelet formájában képtelen.

Életmódváltással könnyedén csökkenteni lehet a vesebetegségek kialakulásának kockázatát, csupán fogyasszunk minél több vitaminban gazdag zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a túlzottan zsíros ételek fogyasztását, ne igyunk alkohol tartalmú italokat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.