Kuriózum9 négyzetméteres házban él egy amerikai férfi

9 négyzetméteres házban él egy amerikai férfi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy Japánban tett látogatás után az amerikai Jay Shafer úgy döntött, hogy egy kicsi és nagyon ésszerűen berendezett házban szeretne lakni. A férfi 1999-ben költözött egy mindössze 9 négyzetméteres házba. Ahhoz, hogy takarékoskodjon a térrel, valamennyi szekrényt és tároló helyiséget a falakba épített.

A 9 négyzetméteres négykerekű ház
A 9 négyzetméteres négykerekű ház

Annak ellenére, hogy a ház nagyon kicsit, rendelkezik egy pici konyhával és egy nappalival, sőt a mini-manzárdon egy hálószoba is található. A konyha teljesen felszerelt, és a fürdőben tusoló és WC is van. A ház legnagyobb előnye, hogy bármikor elköltöztethető, mivel a lakókocsikhoz hasonlóan kerekei vannak és egy egyszerű mozdulattal autó után köthető.

Jay Shafer konyhája
Jay Shafer konyhája

A projekt rendkívül népszerű Amerikában, pedig céget nyitott és mikro-házak és berendezések gyártásával foglalkozik. Időközben megnősült, gyereke született, ezért kénytelen volt egy 46 négyzetméteres házba költözni, amelyet saját elmondása szerint hatalmasnak tart.

A ház kétharmada a gyerek felségterülete, a fennmaradó tér a feleségéé, Jay kényelméről pedig a régi, jól bevált 9 négyzetméteres ház gondoskodik. A férfi úgy gondolja, hogy az emberek óriási házak iránti vágya nem más, mint állandó bizonyítási és önmegfelelési kényszer, ami minden, csak nem a boldogság szinonimája.

A manzárd hálószobája
A manzárd hálószobája

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek