A közismert brit pszichológus, a The happines project és a Succes Intelligence kezdeményezések kiötlője, 10 könyv szerzője most elárulja, hogy mit kell tennünk azért, hogy rátaláljunk a boldogságra. Íme, 9 jótanács, amelyet érdemes megfogadni.

robert-holden

1. Hallgassunk a belső szavunkra

Figyeljünk oda magunkra, a megérzéseinkre, arra, hogy kik is vagyunk valójában, mit akarunk igazából kezdeni az életünkkel. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, csak magunkban bízhatunk, az nem vezet jóra, ha más sikeréből igyekszünk hasznot húzni, mert az ellenkezni fog a személyiségünkkel.

2. Legyünk tudatosak, tudjuk, hogy mit akarunk

Az életben azt kell tenni, ami boldogságot okoz, mert hiába dolgozunk 24 órából 24-et, attól még nem fogjuk jól érezni magunkat. Az igazi siker abban rejlik, hogy amit igazán szeretünk, azt céltudatosan, szívvel-lélekkel csináljuk.

3. Csökkentsük a tempót

Éljünk lazábban, mert a sikert nem gyorsaságban mérik, hanem abban, hogy azt mennyire tudod átélni, megragadni.

4. Engedjük, hogy a szeretet egyengesse az utunkat

Ha bármibe, amit csinálunk, benne van a szeretet, akkor jó úton vagyunk a siker fele!

5. Legyünk hitelesek

Ha úgy érezzük, hogy valami hiányzik az életünkből, akkor találjunk meg azt a dolgot, ami a legjobban meghatároz bennünket. És maradjunk hűek, hitelesek önmagunkhoz.

6. A szeretet legyen mindig az első helyen

Nem leszünk boldogak attól, ha csak sikeresek vagyunk valamiben, viszont ha boldogak vagyunk, akkor a siker sem várat sokat magára. Ne munkahelyünk legyen, hanem egy célunk, a boldogságot ne vadásszuk le, hanem éljük meg.

7. Tanuljunk, képezzük magunkat

A folyamatos tapasztalatszerzés, tudás- és ismeretbővítés magabiztosabbá tesz, és ezzel egyidőben boldogabbá is válhatunk.

8. Örüljünk az utazásoknak

A boldogság azt jelenti, hogy örülünk az életünknek, a teremtés csodáinak, annak, hogy itt lehetünk ezen a bolygón. A boldogság az egész életünket végigkíséri, és a legszomorúbb perceinkben is ott van bennünk.

9. Létezzünk!

Létezésünk fénye mindent beragyog, olyan erő és energia lakik bennünk, amit nem lehet elpusztítani, ez pedig nem más, mint az élet energiája.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.