Koktél9 francia komédia, amitől a hasadat fogod a nevetéstől!

9 francia komédia, amitől a hasadat fogod a nevetéstől!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbi filmek megtekintése szinte kötelező, ha szeretnénk egy kiadós nevetésben részesülni!

1. Isten hozott az Isten háta mögött – Bienvenue chez les Ch’tis (2008)

Megjelenésekor erre a filmre több mint 20 millióan voltak kíváncsiak. A Danny Boon rendezésében készült film témája, egy postai alkalmazott, aki minden erejével azon van, hogy megkapjon egy állást a Francia Riviérán.

2. Egy kis kiruccanás – La grande vadrouille (1966)

Megtekinthető a Paramount csatorna műsorán. A Gérard Oury rendezésében vászonra kerülő filmre, megjelenésekor a franciák egyharmada volt kíváncsi.A szereposztásban találjuk a francia komédia két nagyágyúját, Louis de Funès-t és Bourvil-t. Az első a kis ember, mely hiperaktív és folyton grimaszkodik, a második az ellentéte, nyugodt és jóindulatú. Ez a kettőség adja a film utánozhatatlan humorát. A film megjelenésekor 17 millió francia vásárolt jegyet a megtekintésére.

Témája a következő: 1942-ben a németek kilőnek egy repülőt Párizs fölött. A legénység megmenekül, néhány jóindulatú francia segít nekik átlépni a határt, és ebből fakad a komédia.

A film 32 éven keresztül kasszasikernek bizonyult, 1998-ban meghaladva a 20 millió eladott jeggyel a Titanic-ot is.

3. A Saint Tropez-i csendőr – Le Gendarme de Saint-Tropez (1964)

A híres sorozat ezzel indult 1964-ben, főszerepben Louis de Funes-vel, a francia komédia legkiemelkedőbb alakjával. 7 millió eladott jegy bizonyította nagyságát és népszerűségét. Abban az időben nem csak a hat zsandár baklövései tették emlékezetessé a filmet, hanem a híres nudista strand jelenete is. A film hatására egyre több turista kereste fel a St. Ttropez-i paradicsomot.

4. Az ügyefogyott – Le Corniaud (1965)

Nem kevesebb, mint 11 millió francia nézte meg a filmet. A nagy büdzsével megáldott film forgatásai több helyszínen készültek a világban, hogy bemutathassák Antoine (Bourvil) álmát, aki egy olasz vakációról álmodozik. Ez az álom azonban hamar szétfoszlik, ugyanis a kétes hírű Léopold Saroyan, Bentley-vel balesetbe sodorja őt. Így válik Antoine, tiltott szerek és egy hatalmas gyémánt hordozójává a tudtán kívül.

5. A nagy vakáció – Les Grandes Vacances (1967)

Charles Bosquier (Louis de Funès) egy bentlakás szigorú igazgatója. De ennek ellenére nem tud elég éber lenni a növendékek tekintetében a vakáció ideje alatt. A filmet 6.5 millióan nézték meg a mozikban.

6. Életrevalók – Intouchables (2011)

Egy érzelmes történet, a barátságról, egy kerekes székes arisztokrata, (François Cluzet) és egy egyszerű fiú (Omar Sy) között és mely alapja, valódi történet. Eric Toledano és Olivier Nakache rendezőknek 2003-ban jött az ötlet a film létrehozására, miután megnéztek egy dokumentum sorozatot a híres milliomos, Philippe Pozzo di Borgo életéről. 19,15 millió eladott jeggyel, az előkelő második helyet foglalja el a francia filmek listáján.

7. A sors kegyeltjei … meg a többiek – Ma Loute (2016)

A film cselekménye 1910-ben játszódik, Franciaország északi felében, a Slack öbölben. Titokzatos eltűnések hozzák lázba a környéket. Machin és Malfoy felügyelők vezetik az ügy vizsgálatát. Így csöppennek bele egy bizarr szerelmi történetbe, mely Ma Loute, egy halászcsalád fia és Billie, a gazdag burzsoá lánya között alakul.

8. Bazi nagy francia lagzik – Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? (2014)

Egy komédia egy zsémbes falusi párról, melyek számára nagyon nehéz elfogadni, hogy négy lányuk más vallású és etnikumú férfihoz megy feleségül. A film 12 millió eladott jegyet produkált.

9. A tündér – La fée (2011)

A romániai Erdélyi Film-fesztiválon is bemutatásra került ez a film. Rendezői Dominique Abel, Fiona Gordon és Bruno Romy. Dom egy, a Le Havre-i kikötő melletti hotelben dolgozik, amikor egy éjjel egy csomag és cipő nélküli nő, Fiona, jelenik meg előtte, mondván, hogy teljesíti három kívánságát. Kettő teljesítése után Fiona hirtelen eltűnik, de ekkor Dom már szerelmes lesz a lányba. Keresésére indul és egy pszichiátriai intézetben talál a lányra. Egy olyan komédia, mely gondolatokat ébreszt bennünk a jelennel és a jövővel kapcsolatosan.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek