Kuriózum9 csodálatos dolog, ami akkor történik, ha megtanulod szeretni magadat

9 csodálatos dolog, ami akkor történik, ha megtanulod szeretni magadat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian tudjuk, hogy az önszeretet jobbá teszi az életünket. De ritkán beszélünk erről az átalakulásról – arról, hogy mi történik, amikor végre békében vagyunk önmagunkkal és a világgal.

Ritkán beszélünk arról a folyamatról, ami végbemegy bennünk, ami közben megtanuljuk önmagunkat szeretni, mivel inkább azokra a lépésekre összpontosítunk, amelyek ehhez az erőteljes állapothoz vezetnek. Ismerjük a hogyant, de beszéljünk inkább az utóhatásról.

Hogyan változtatja meg az életünket, ha szeretjük magunkat? Milyen érzés lesz átitatódni elfogadással, hálával és nyitottsággal? Nem vagyok szakértője az önszeretetnek, de azt biztosan tudom, hogy az önmagam szeretetének megtanulása számos előnnyel járt már számomra.

Véleményem szerint ez a 9 dolog történik velünk, amikor elkezdjük szeretni magunkat.

1. Bűntudat nélkül nemet mondani

A nemet mondástól régebben rosszul, kényelmetlenül és bűntudatosan éreztem magam. De amikor az önszeretetem igazán beindult, megértettem, hogy nem én vagyok felelős azért, hogy az emberek mit gondolnak arról, hogy nemet mondok. Ha nemet mondasz és az utána boldoggá tesz, nyugodt leszel tőle, akkor nincs okod arra, hogy azon aggódj, hogy a másik hogyan kezeli a dolgot.

2. Boldognak lenni egyedül

A csenddel és más emberek hiányával való megbarátkozás megköveteli, hogy a saját társaságunkkal is megbarátkozzunk. Ha te vagy a legnagyobb ellenséged, akkor folyamatosan tevékenységekkel, élvezetekkel és emberekkel fogod elterelni a figyelmedet – és ezt nevezed szórakozásnak. A csendes pillanatok eltöltése önmagaddal azonban többé nem lesz probléma, ha elfogadod azokat a dolgokat, amelyeket szeretsz magadban.

3. Lépj túl a hibáidon

Amikor megtanulod szeretni magad, intuitív módon a rossz döntéseidet vagy hibáidat értékes életleckékké alakítod. Megérted, hogy nem vagy tökéletes, ezért megengeded magadnak, hogy elszúrd, anélkül, hogy szégyent vagy bűntudatot éreznél.

4. Magadat helyezed középpontba

Te vagy az életed középpontja. Önmagunk szeretete azt jelenti, hogy egészséges mennyiségű időt töltünk a barátainkkal, a családunkkal és a partnereinkkel anélkül, hogy valakit kiemelnénk. Ha egy személyre összpontosítunk, és piedesztálra emeljük, az megbántáshoz és csalódáshoz vezethet.

5. Egészséges módon szeretsz másokat

A valódi önszeretet gyakorlása előtt túlságosan szerettem és túlságosan erőltettem mindent. Fojtogattam a barátaimat és a partnereimet, hogy betölthessem a szívemben lévő üres űrt. Amikor megtanulod szeretni magad, teret adsz az embereknek, hogy lélegezzenek, teret adsz magadnak is a növekedéshez. Hagyod másoknak, hogy élvezzék a társaságodat anélkül, hogy megfojtanád őket az ésszerűtlen igényeiddel.

6. Abbahagyod mások hibáztatását a nyomorúságodért

A boldogságod a te döntésed. Amikor megtanultuk szeretni magunkat, hosszan és alaposan elemezzük magunkat, mielőtt másokat hibáztatnánk. Megváltoztatjuk tetteinket és gondolatainkat, és teljes felelősséget vállalunk életünkért és jólétünkért.

7. Elégedettebbek vagyunk az életünkkel

Gyakrabban gyakoroljuk a hálát és a bőséget, még akkor is, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szeretnénk. A negatív vagy nem kívánt események nem akadályoznak meg abban, hogy élvezzük a jelen pillanatot, mert tudjuk, hogy bármit is tartogat számodra az élet, az értékes.

8. Javulnak a kapcsolataid

A másokkal való kapcsolatod őszinte lesz, és mentes a haragtól, a hibáztatástól, a féltékenységtől és a kapzsiságtól. Önmagunk szeretete pozitívan megváltoztatja a kapcsolatainkat. Még azt is észrevehetjük, hogy erőfeszítés és stressz nélkül több örömet és bőséget hozunk mások életébe.

9. Békére való törekvés

Tudom, hogy szeretem magam, ha valójában csak békét és boldogságot akarok. Távol tartom magam minden olyan beszélgetéstől, személytől vagy helyzettől, amelyről tudom, hogy drámát, negativitást vagy felesleges fájdalmat hozhat az életembe. Ha folyamatosan olyan helyzetekbe keveredsz, amelyek nyomorúságossá tesznek, lehet, hogy egy alapos önvizsgálatot kellene végezz magadon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek