Holotropikum86%-al csökkenthetnék a férfiak a szívinfarktus bekövetkezését. Miért nem teszik?

86%-al csökkenthetnék a férfiak a szívinfarktus bekövetkezését. Miért nem teszik?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a szívet érintő betegség főként a férfiaknál gyakoribb, ahogy egyre idősödik a szervezet, úgy nő a kockázata is az infarktusnak, de újabban sajnos a fiatalabb generáció is veszélyeztetettnek számít. Ennek oka elsősorban a stressz és az egészségromboló életmód. Egy most napvilágot látott tanulmány szerint azonban 86 százalékos eséllyel meg lehet előzni a bajt. Nézzük, mit kell ezért tenni.

infarktus

Mondhatni nincs sok újdonság, rendszeresen kellene mozogni, az étrend nagyobb hányadát a zöldségek és gyümölcsök kellene kitegyék, nem szabadna dohányozni, csak mértékkel szabadna alkoholt fogyasztani és oda kellene figyelni a testsúlyra is. Kérdés, hogy az egészségük érdekében miért nem tesznek így az emberek.

James Maddux pszichológus, egyetemi professzor szerint pontosan erre a kérdése keresik a választ már 30–40 éve a pszichológusok. A probléma az, hogy az egészségért tenni kell, áldozatot kell hozni, ami sokaknak kellemetlen, mivel könnyebb és kényelmesebb otthon ülni a tévé előtt, mint lemenni 10 percig egy kicsit sétálni, netán kocogni.

Svéd kutatók 11 éven keresztül, majdnem 21 ezer, 45 és 79 év közötti férfit életét követték figyelemmel. Végeredményként az derült ki, hogy jóval csökkent a szívinfarktus kockázata azoknál a személyeknél, akik rendszeresen napi 40 percen keresztül sétáltak, vagy kerékpároztak, akik odafigyeltek az étkezésükre, zsírszegény táplálékot fogyasztottak, viszont sok zöldség, gyümölcs, gabonaféle került a tányérjukra és az alkoholfogyasztás is minimális volt, természetesen a dohányzást is messze elkerülték.Ez pedig 86 százalékkal csökkentette annak az esélyét, hogy szívüket megbetegedés érje.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek