Kuriózum8 ok, amiért érdemes több időt EGYEDÜL tölteni!

8 ok, amiért érdemes több időt EGYEDÜL tölteni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Társadalmunk “nem nézi jó szemmel”, ha valaki azt érzi, hogy időnként szüksége van némi magányra, egyedüllétre, ugyanis ma minden a társas kapcsolatokról, a bulikról, az összejövetelekről szól, egyedül lenni nem menő.

lany-egyedul-a-szobaban

Pedig lelkünknek nagy szüksége van arra, hogy naponta, ha csak 10 percet is, de egymagunkban legyünk. Most lássunk 8 okot, amiért jó egyedül lenni.

1. Megnyugszik az elménk

Naponta információk tömkelegét kell feldolgoznia agyunknak, amely a médiából, a családtagoktól, barátoktól érkezik. És észre sem vesszük, mennyire negatívan hat ez az életünkre. Pont ezért érdemes egy csendes zugba elvonulni, ahol a gondolataink is megnyugodhatnak.

2. Ellazulhatunk

Mikor egyedül vagyunk, és végre sikerül elérnünk azt az állapotot, mikor semmire sem gondolunk és nem kell elviselnünk senkinek az energiáját, végre ellazulhatunk, izmaink elernyedhetnek, légzésünk lelassul, és végre kicsit relaxálhatunk.

Ezt már olvastad? Hogyan szabadulhatunk meg a lakásunkban “tanyázó” negatív energiáktól?

3. Nő az önbizalmunk

Ha kicsit egyedül tudunk lenni, utána jobban fogunk hinni önmagunkban, a megérzéseinkben. Ezért fontosabb döntések előtt érdemes egy kicsit elvonulni, és átgondolni a helyzetet, mert ezáltal sokkal nagyobb az esélye, hogy jó döntést fogunk hozni.

4. Függetlenebbek leszünk

Mikor egyedül vagyunk, többször jut időnk álmodozni, célokat kitűzni. Ez pedig energiával tölt fel, és így függetlenebbek is leszünk, mivel nem hatnak ránk a külső vélemények, negatív energiák.

5. Megszabadít a stressztől

Ha úgy érezzük, hogy az egyedüllét jót tesz, akkor vonuljunk el egy csendes helyre, és ürítsük ki fejünkből a negatív gondolatokat, szabaduljunk meg a gyötrő érzésektől, ezáltal csökkenteni tudjuk a stressz szintünket.

6. Könnyebben meghatározhatjuk a prioritásokat

Csak akkor tudunk életünk lényeges dolgaira összpontosítani, ha csendben, egyedül írunk egy listát azokról a teendőkről, amelyeket fontosnak tartunk elvégezni, megvalósítani.

7. Nő a produktivitás

Mikor egyedül vagyunk, jobban rá tudunk látni saját helyzetünkre, céljainkra, sikereinkre, esetleg kudarcainkra. Ha kielemeztük a helyzetünket, akkor cselekedhetünk, és bátrabbak, produktívabbak lehetünk az élet bármely területén.

8. Megtanulunk jobban szeretni

Nem kell mindig a szeretteink mellett lennünk, néha el kell tőlük szakadni, hogy rájöjjünk arra, hogy mennyire szerethető emberek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek